Magyarország

2007.06.07. 14:45

Kóka: augusztus elsejétől életbe lép az Eurótarifa

<p>A gazdasági miniszter arra kérte a magyarországi mobilszolgáltatókat, hogy a lehető leghamarabb tegyék elérhetővé ügyfeleik számára az Európai Unió Tanácsa által csütörtökön elfogadott, kedvezményes roaming-tarifákat.</p>

Kóka János ezt azt követően jelentette be, hogy az uniós miniszterek döntését követően a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnökével egyeztetett a három magyarországi mobilszolgáltató vezetőivel.

A tárcavezető szerint legkésőbb augusztus elsejétől a magyar mobilhasználók 50-60 százalékkal olcsóbban telefonálhatnak és fogadhatnak hívásokat az Európai Unió más országaiban.

Kóka János közölte: azt az elvárását is ismertette a mobilszolgáltatókkal, hogy az esetleges profitcsökkenésüket ne építsék be a belföldi tarifáikba. Becslések szerint a magyar mobilhasználók éves szinten 8-15 milliárd forintot spórolhatnak az új szabályozással.

Kapcsolódó cikkek:

Négyből hárman rendelkeznek mobillalfuggetlen 08:50
Közép- és Kelet-Európában négyből három ember rendelkezik mobiltelefonnal. Magyarországon a közép- és kelet-európai átlaghoz képest több mobil van -derül ki a GfK Csoport felméréséből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!