Találkozások és megbeszélések

2020.01.30. 17:31

Nagyváradra látogatott Izrael nagykövete

Szerdán a megyeházán járt David Saranga, Izrael állam romániai nagykövete, ahol fogadta őt Dumitru Țiplea prefektus, Ligia Oala kancelláriafőnök és Daniela Călinescu európai ügyekért felelős tanácsos.

A megbeszélésen jelen volt Felix Koppelmann, a Nagyváradi Zsidó Hitközség elnöke is, aki tájékoztatta a diplomatát az itteni zsidók helyzetéről. A megbeszélésen együttműködési lehetőségekről, turisztikai, gazdasági és kulturális témákról ejtettek szót.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke is fogadta hivatalában Izrael bukaresti nagykövetét, akit ide is elkísért Felix Koppelmann. A kötetlen hangvételű találkozón Pásztor Sándor röviden bemutatta Bihar megyét, a helyi sajátosságokat, valamint a megyei önkormányzat által fenntartott kulturális intézményeket. Beszélt a Nagyvárad Krónikája című kötetről, amellyel aztán megajándékozta az izraeli diplomatát. David Saranga itt kifejtette: látogatásának fő oka, hogy megvizsgálja a turisztikai együttműködési lehetőségeket Bihar megyével. A közeljövőben egy szakemberekből álló csoportot küldenek a nagykövetség részéről, hogy feltérképezzék a gazdasági, beruházási lehetőségeket is. A diplomata nagyon lényegesnek tartotta, hogy a Bihar Megyei Tanács is népszerűsíti a zsidó kultúrát és történelmet, ez azt jelenti, hogy megérti a multikulturalizmus jelentőségét. Ezért is választotta idei első látogatásának helyszínéül Nagyváradot a nagykövet.

David Saranga ezután a nagyváradi városházán is hivatalos látogatást tett, ahová ugyancsak elkísérte őt Felix Koppelmann, illetve Gheorghe Carp, a megyei kórház igazgatója is jelen volt az Ilie Bolojan polgármesterrel folytatott tanácskozáson, melyen egészségügyi, gazdasági és turisztikai témákról tárgyaltak.

Borítókép: David Saranga, Felix Koppelmann, Gheorghe Carp és Ilie Bolojan a tanácskozás közepette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!