Tudnivalók

2024.07.09. 17:45

Jelentősen drágulnak a bérletek a Bihar FC hazai mérkőzéseire

Az első szakaszban a bérleteket online, a bilete.ro weboldalon lehet megvásárolni, július 12-től, péntektől pedig a Bodola Gyula Stadion jegypénztárában is elérhetőek lesznek.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila 

A Nagyváradi Bihar FC a héten megkezdte a bérletek árusítását a 2024/25-ös idényre. Az előző szezonhoz képest több újdonsággal is készült a klub, a tavalyi idénnyel ellentétben több kategória közül választhatnak a szurkolók annak függvényében, hogy melyik szektorból szeretnék követni a piros-kékek hazai mérkőzéseit. A kapu mögötti „kanyarokba” 130 lejért váltható ki az egész idényre szóló belépő, de idén először lesz családi szektor is, ahová felnőtteknek 150, míg a 14 éven aluli gyermekeknek 30 lejbe kerül a bérlet. Az 1-es tribünről 190 lejért lesznek követhetők a Bodolában lejátszandó meccsek, a 0-ás tribünre szóló bérletek pedig 250 lejbe kerülnek, korosztálytól függetlenül. 

A 7 év alatti, ülőhelyet foglalni kívánó gyermekek ingyenesen látogathatják a mérkőzéseket, míg a 14 év alatti, ülőhelyet foglalni kívánó gyermekeknek bérletet vagy jegyet kell váltaniuk. A 14 éves vagy annál idősebb személyek csak teljes árú bérletet vagy jegyet vásárolhatnak, függetlenül a lelátói ülőhelyektől. Idén is meghirdették a Pártoló Tagság programot, akik ezt a megoldást választják, mélyebben a zsebükbe kell nyúljanak, a bronz fokozat 1000, az ezüst 1500, az arany tagsági pedig 2000 lejbe kerül. A tagsági egy szezonbérletet, valamint egy személyre szabott és dedikált mezt tartalmaz.

A tavalyi idényben a klub országos csúcsot döntött a bérleteladások terén, igaz, a közel 7000 vásárló közül sokan a Román Kupa csoportkörében Nagyváradra látogató FCSB és Dinamo miatt választották ezt a megoldást. A 2023/24-es idényben a bérletek egységes áron 100 lejbe kerültek. 

Nagy a jövés-menés 

A piros-kék klub kedd délben két újabb játékos leigazolásáról adott hírt. A Bihar FC-ben folytatja pályafutását Sebastian Cucu, aki a Félixfürdői Lotustól igazolt a másodosztály újoncához. Cucu 2005. szeptember 2-án született Nagyváradon, a Bihorul Sportiskolában nevelkedett, és a fiatal Bihar megyei labdarúgók új hullámának egyik legígéretesebb játékosa. A sokoldalú, középpályán és a védelem szélein egyaránt bevethető tehetség ötéves szerződést írt alá a váradiakkal. 

Gelu Gitye személyében egy másik nagyváradi születésű játékos is csatlakozik a kerethez. Gitye 2006. június 27-én született Nagyváradon, középső középpályás és szintén a Bihar FC és a Lotus között létrejött partnerség keretében igazolt a megyei labdarúgás zászlóshajójához. 

Csapattársához, Sebastian Cucuhoz hasonlóan Gitye is a Bihorul Sportiskolánál ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, 2022 februárja óta a Lotus csapatában játszott, így már szerzett némi tapasztalatot a felnőttek között a harmadosztályban. A 18 éves játékos szintén öt szezonra érvényes szerződést írt alá. A stábban is történtek változások, miután a korábbi román bajnok, Cristian Oros az argentin technikai igazgató Gustavo Aragolaza asszisztense lett. Oros 1984. augusztus 15-én született Máramarosszigeten, pályafutását a Szatmárnémeti Olimpiában kezdte, ahonnan 2006-ban a Bihar FC-hez igazolt. Pályafutása későbbi szakaszában megfordult a Brassói FC, a Bukaresti Rapid, az Ungvár, Gyurgyevói Astra, a Sepsi OSK, Nagyváradi Luceafărul, a Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii és a Félixfürdői Lotus csapatainál, legutóbb pedig a Biharszentandrási Crişulban játszott az elmúlt szezonban. A 2015/16-os szezonban bajnokságot nyert az Astrával, amellyel 2016-ban a Szuperkupát is elhódította. Oros 2011-ben Paraguay ellen bemutatkozhatott a román válogatottban is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában