Labdarúgás

2024.06.13. 17:49

Még nem teljes a II. Liga mezőnye

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) licencadó bizottsága nem adta meg a másodosztályban való részvételre az engedélyt a Chiajnai Concordia, a Karácsonykői Ceahlăul és a Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii csapatai számára.

Jósa Attila 

Egy hely még mindig kiadó a román másodosztály jövő évi mezőnyében, az utolsó szalmaszálba kapaszkodó csapatok szerdán lejátszották az elődöntőket. A Foksányi VSK nagy csatában és egy 120. percben szerzett góllal 3–2 arányban múlta felül a Râmnicu Vâlcea gárdáját. A másik ágon a lebontásra ítélt fővárosi Ştefan cel Mare úti stadionban lejátszott utolsó mérkőzésen a Dinamo SK 3–1-re nyert a váradiak régi ismerőse, a Györöd-Szőlőtelepi CSC ellen, és ezzel bejutott a feljutási rájátszás döntőjébe, amelyet a Foksány pályáján rendeznek június 15-én, 17:30-tól. A találkozót a Digi Sport 1 élőben közvetíti. A következő szezonban a romániai másodosztályban 22 csapat fog szerepelni. A 21 fordulós alapszakasz után a legjobb 6 csapat jut a felsőházi rájátszásba, a többiek pedig az alsóházban, két nyolccsapatos csoportban harcolhatnak a bennmaradásért. Ahogy eddig is, a rájátszás első két helyezett csapata közvetlenül feljut a Szuperligába, míg a 3. és 4. helyezett csapatok az élvonalból érkező ellenfelekkel játszanak osztályozót. A szezon végén 5 csapat esik ki a másodosztályból: az alsóházi csoportok utolsó két-két helyezettje mellett a két csoport 6. helyezettjeinek egymás elleni osztályozója dönt majd az ötödik kiesőről. 

Máris bajban három klub 

A létszámbővítés mellett nem sok érvet lehetett eddig sem felsorakoztatni, de a felkészülés jóformán még meg sem kezdődött, és máris jelentkeztek az első problémák. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) licencadó bizottsága nem adta meg a másodosztályban való részvételre az engedélyt a Chiajnai Concordia, a Karácsonykői Ceahlăul és a Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii csapatai számára. A klubok fellebbezhetnek a szövetségi testület döntése ellen, és ha másodfokon is elutasítják kérelmüket, akkor a lausanne-i Sportdöntőbírósághoz fordulhatnak. Attól függően, hogy a három csapat közül hány kap vagy nem kap licencet a fellebbviteli bizottságtól, olyan kieső csapatok is a másodosztályban folytathatják, mint a Dési Unirea és a Tunari SK, valamint az utolsó II. ligás helyért folyó rájátszás döntőjének vesztese. A Foksányi VSK – Bukaresti Dinamo SK osztályozót a fellebbezések miatt ettől függetlenül meg fogják rendezni. A másodosztály augusztus 3-án kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában