Beszámoló

2024.05.23. 17:57

Sporteseményekben gazdag volt az idei Nyíló Akác Napok programja

Az idei Nyíló Akác Napokon a kézilabda, a labdarúgás, a sakk, a roncsderbi, illetve a Robikapa-verseny színesítette a rendezvény programját.

Forrás: ermihalyfalva.ro

Balázs József Attila 

Kézilabda-mérkőzésekkel indultak a 29. Nyíló Akác sporteseményei, miután az előző hétvégén került megrendezésre az U9-es korosztályú lánycsapatok bajnokságának zárófordulója a házigazda Mihályfalva, Székelyhíd, Mezőfény, Szalacs, Kálmánd és Nagykároly részvételével. A sporthétvége az érmihályfalvi Játszóházban sakkversennyel folytatódott, ahol 22 versenyző mérte össze tudását. A svájci rendszerben lezajló megmérettetést Hasznosi Lóránd (Székelyhíd) nyerte, őt követte Vass László (Nagyrábé) és Diószegi Ákos (Érmihályfalva) a dobogó két alsó fokán. Az eredményhirdetéskor elismerésben részesült még Gardó Ferenc és Martin Krisztián. 

A Praszler Stadionban nemzetközi kispályás labdarúgótornát tartottak gyermekek (U9), valamint a serdülők (U11) számára. Az U9-nél a Nagykároly diadalmaskodott, az ezüstérmet a házigazdák, a bronzérmet a Hajdúnánás kaparintotta meg. Az U11-esek küzdelmei az Érmihályfalva sikerét hozták, a második a Nagykároly, míg a harmadik Nyíradony lett. Az utánpótlás együttesek összecsapásait követően az öregfiúk is pályára léptek szintén egy kisebb bajnokság keretein belül. Nyíradony, Létavértes, Székelyhíd és a házigazda Érmihályfalva aranylábú fiai látványos cselekkel és parádés gólokkal szórakoztatták a kilátogatókat. A baráti versengésen az érmihályfalvaiak lettek az elsők, a székelyhídiak a másodikak, a harmadik helyen pedig nyíradonyiak végeztek, megelőzve a létavértesieket. A százholdi sportpálya mellett kialakított, kanyarokkal tarkított ringben idén 39-en álltak rajthoz a Roncsderbin. A gyermekeknél az első helyet ifj. Szilágyi Attila szerezte meg, a második Őlyüs Arnold Ferenc, a harmadik pedig Serebán Balázs lett. A felnőttek viadalán a 2000 köbcenti alatti járműveknél Diószegi Lajos győzött, Zatykó Dávid és Nagy Tibor előtt, míg az a feletti versenyszámban Fülöp Roland zárt az élen, Borsi Ákos másodikként, Mánya Attila harmadikként ért célba. Szoros versenyt, izgalmas pillanatokat és sok-sok derültséget is szült a Robikapa ügyességi és gyorsulási verseny, amit a Dr. Andrássy Ernő Városi Parkban rendeztek. A futamot 2 perc 12 másodperces idejével a leggyorsabban Dávid Tibor teljesítette. A második helyen Szilágyi Sándor 2 perc 31 másodperces, a harmadik helyen Gnandt Sándor 2 perc 51 másodperces idővel végzett. 

A Nyíló Akác sportrendezvényei ahogy kezdődtek, úgy is zárultak, miután a sportcsarnokban újból a női kézilabdáé volt a főszerep, ám ezúttal az U15-ös korosztály csillogtathatta meg tehetségét. A torna a közös együttessel induló Érmellék (Érmihályfalva–Szalacs) győzelmével zárult, a második az Élesd, a harmadik a Mezőtelegd lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában