Kosárlabda

2024.04.10. 17:01

Könnyed siker a rájátszás nyitányán

A nagyváradi kosárlabdacsapat sikerrel kezdte meg szereplését a Nemzeti Liga rájátszásában, miután látványos játékkal, 104–78 arányban legyőzte a Konstancai VSK együttesét.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

A Vörös Oroszlánok igazi erődemonstrációt tartottak a mérkőzés első két negyedében, rég nem játszott ennyire felszabadultan a váradi alakulat. Félidőben 52–25 volt az állás, így gyakorlatilag már szünetig eldőlt a negyeddöntős párharc első felvonásának a sorsa. A tetemes előny birtokában fordulás után Cristian Achim vezetőedző a keret kevesebb játéklehetőséget kapó kosárlabdázóinak is esélyt adott a bizonyításra, de a konstancaiak ekkor sem tudtak közelebb férkőzni az eredményjelzőn. A cserék közül a 21 éves Luca Năstruţ kimondottan jó teljesítményt nyújtott, és két látványos hárompontossal jelezte, hogy bármikor számíthat rá a váradiak mestere. 

A meccs hajrájában a közönség vastapsa mellett hosszú idő után újra 100 pont fölé jutott a hazai csapat, amely csütörtök délután 19 órától játssza a negyeddöntő második meccsét az Arénában a rájátszásban újoncnak számító Konstancai VSK ellen. „Meggyőző sikert arattunk, de nagyon szeretném, ha a párharc további mérkőzésein is koncentráltak maradnánk. Jól és fegyelmezetten védekeztünk, a Konstanca az első félidőben egyetlen hárompontost sem szerzett, ez mindennél beszédesebb adat. Ismerem ennek a csapatnak az értékét, és bizonyára lehetnek problémáink a jövőre nézve. A ma esti mérkőzés egyszerűen rosszul sikerült a vendégeinknek, ennél tudnak sokkal jobban is játszani. A csütörtöki szerintem egy teljesen más meccs lesz, sokkal nagyobb ellenállásra számítok a részükről” – nyilatkozta a mérkőzés után Cristian Achim, a Nagyváradi VSK U edzője. A piros-kékeknél a kedd esti mérkőzésen Kris Richard volt a legeredményesebb 20 ponttal. A honosított kosaras a közönséget méltatta a győzelem után: „A szurkolók mellettünk voltak, köszönjük a támogatást. Csütörtökön még nagyobb számban várjuk őket a Nagyvárad Arénába.”

Jegyzőkönyv

Nagyvárad Aréna, 2000 néző. 

Nagyváradi VSK U – Konstancai VSK 104–78 (24–10, 28–15, 30–29, 22–24). 

VSK U: Richard 20, Tarolis 11, Freeman 6, Pearson 8, Nicolescu 6, Gaddy 7, T. Gheorghe, Schmidt, Gotcher 10, Arledge 16, Năstruţ 6, Baciu 14. Vezetőedző: Cristian Achim. 

VSK: Gribinic 3, Hill 2, Török 4, Cizauskas 14, Griffin 9, Duffy 19, Bălan 2, Oprean 3, Jeles, Henderson 13, Scott 3, M. Lazăr 6. Vezetőedző: Dan Fleşeriu.

 Vezette: Bukuresti László, Şerban Raşoga és Ioana Drăgoi. Szövetségi megfigyelő: Kővágó Lajos. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában