Íjászat

2024.04.23. 17:19

Érem nélkül maradt a romániai küldöttség a szófiai íjász Eb-n

A szófiai ifjúsági kontinensviadalon több mint 300 íjász mérte össze tudását. A romániai delegáció tíz sportolóval vett részt a megmérettetésen.

Forrás: Crișul SK

Szakács Dávid 
Szófia volt a házigazdája a hétvége folyamán az idei ifjúsági íjász Európa-bajnokságnak, ahol az öreg kontinens minden szegletéből érkeztek sportolók. Románia tíz íjásszal képviselte magát a tornán, a keretben helyet kapott a Nagyváradi Crişul SK-ban pallérozódó Mara Mihociu és Sergiu Pallag is. A megmérettetés során a kedvezőtlen időjárás, amely ötpercenként változott, megnehezítette az íjászok látási viszonyait. Akadtak olyan pillanatok, amikor a két váradi sportoló az első nyilat még napsütésben, míg a másodikat már esőfelhők közepette lőtte ki. 
Mara Mihociu csupán a 15. helyen, 599 ponttal jutott tovább a selejtezőből, viszont az egyenes kieséses szakasz első fordulójában sikerült legyőzze a bolgár Mariela Grozdevát. A 16 éves sportoló a következő körben azonban alulmaradt a selejtező második pozíciójában végző luxemburgi Kenza Pop ellen, így egyéniben búcsúzott az Eb-től. Mihociu a páros versenyen próbált még szerencsét, csapattársa a Jászvásári Unirea egyesületétől érkező Andrei Bălteanu volt. A kettős kiemelkedő teljesítményt nyújtva a negyedik helyen végzett, nüanszokkal lemaradva a dobogó alsó fokáról. Sergiu Pallagnak hasonlóan alakult a szereplése, mint Mihociunak. 
Pallag az előkvalifikáció folyamán szintén a 15.-ként zárt, 643 egységgel. A Crişul 16 éves íjásza az első kiesés párharcban, kiélezett küzdelmet követően kiejtette a svájci Anton Nahrgangot (132–128 volt Pallag javára), ám a második fordulóban ő is vereséget szenvedett, miután a német Noah Nuber 137–122-re legyőzte. A román csapat kisebb meglepetésre érem nélkül zárta a kontinensviadalt, Magyarország egy ezüstérmet összegyűjtve a tizedik pozícióban végzett az öszszesített éremtáblázaton. A Crişul íjászai az elkövetkező időszakban az országos szabadtéri bajnokságra, valamint a Román Kupára fognak készülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában