Sport

2024.03.24. 18:28

Veretlenül zárták az alapszakaszt

A 18. fordulóban a piros-kékek az Arad megyei Pécskai Progresul csapatát fogadták a Bodola Gyula Stadionban.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila 

Az alapszakasz küzdelmei után a harmadik vonal mind a 100 csapata közül egyedüliként a Bihar FC őrzi a veretlenségét a bajnokság idei kiírásában. A vendégeknek még volt matematikai esélyük a felsőházi rájátszásba jutásra a szombati meccs előtt, és titkon talán reménykedtek is abban, hogy a váradiak nem fognak mindent beleadni ellenük, elkerülve azt a forgatókönyvet, hogy a piros-kékek kizárólag Temes megyei alakulatokkal vetélkedjenek a felsőházban. Florin Farcaş csapata gyorsan elejét vette a pletykáknak, több tucatnyi néző még a beléptetésnél várta a sorát, amikor a 3. percben Andrei Vînău jobb oldalról elvégzett szabadrúgása után a középső védő, Alex Băican 9 méterről a görög Markosz Gakosz kapujának hosszú sarkába fejelt (1–0). A következő találatra a 41. percig kellett várni, ekkor Preklet Csaba több mint 40 méterről, a jobb oldalról keresztlabdát küldött az ellenfél kapuja felé, a labda a kapust becsapva a kapufa jobb felső sarkán csattant, majd visszapattant a mezőnybe, ahonnan Sergiu Jurj stukkolta 4 méterről a léc alá (2–0). A mérkőzés szünetében a Bihar FC megemlékezett a 82 éves korában elhunyt Kiss Albertről, a népszerű Berci bácsiról, aki a klub szertárosaként évtizedeken át gondoskodott arról, hogy a játékosok mindennap megkapják az edzésekhez és a mérkőzésekhez szükséges felszerelést. Kiss Albertet kedden 13 órakor kísérik utolsó útjára a biharpüspöki temetőben. A második félidőben, a kétgólos előny birtokában a piros-kékek a védekezéssel voltak elfoglalva, a pécskaiak értékelhető helyzetig sem jutottak, így maradt a 2–0-ás végeredmény. A rájátszás első fordulóját március 30-án, szombaton 15 órakor rendezik, amikor a Bihar FC hazai pályán szerepel a Buziásfürdői Phoenix ellen. 

Mestermérleg 

„Megérdemelt győzelmet szereztünk, próbáltunk ragaszkodni a játéktervhez és törekedni arra, hogy uraljuk a mérkőzést. Ellenfelünk motiváltan érkezett, ennek ellenére gyorsan gólt szereztünk. Nem adtunk nekik esélyt a játékuk kibontakoztatására, kivéve az első félidő egy szakaszát, amikor a középpályán volt némi bizonytalanság. A második félidőben igyekeztünk megőrizni az eredményt és meglepni őket az általuk hagyott üres területeken, mert tudtuk, hogy ki fognak támadni. A szokásosnál nagyobb nyomás volt most ezen a meccsen, a fiúk is érezték a héten, de a legfontosabb, hogy nyertünk, és megszereztük a három pontot” – értékelt Florin Farcaş vezetőedző a lefújás után.

Jegyzőkönyv 

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 2000 néző. Bihar FC – Pécskai Progresul 2–0 (2–0). G: Alex Băican (3.), Sergiu Jurj (41.) Bihar FC: M. Pînzariu – C. Jurj, Preklet Cs., A. Băican, L. Ioviţă – A. Vînău (Gagyi K.), R. Farcaş, V. Calugher (R. Gunie, 62.) – A. Moga (R. Săutiuţ, 90.), S. Jurj (M. Hosu, 62.), M. Gîdea (B. Vasile, 62.). Vezetőedző: Florin Farcaş Progresul: M. Gakosz (F. Burtic, 70.) – M. Salka (F. Nortey, 70.), E. Wild (A. Iuga, 53.), A. Nasiru, S. Aldan – M. Arsene, D. Shiaondo (B. Bozian, 53.), R. Bănăţan – L. Bodri, D. Răchită (P. Paşcalău, 77.), S. Borcea. Vezetőedző: Dan Stupar Vezette: Kemenes Norbert (Nagybánya), Alexandru Turian (Zilah) és Adrian Ioan Iancău (Zilah)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában