Szuperliga

2024.03.09. 17:49

Drámai végjáték után ott van a felsőházban a Sepsi

A Sepsi OSK 2–1-re legyőzte péntek este idegenben a Ploiești Petrolul alakulatát a labdarúgó Szuperliga alapszakaszának utolsó fordulójában, ezzel a háromszékiek kvalifikálták magukat a bajnokság felsőházi rájátszásába.

Forrás: sportpictures.eu

Szakács Dávid

A Sepsi OSK kilátástalan helyzetből várta utolsó mérkőzését a Szuperliga alapszakaszában a Ploiești Petrolul otthonában, ugyanis a szentgyörgyieknek a győzelmen kívül a fő rivális Kolozsvári Universitatea botlásában is kellett bízzanak ahhoz, hogy bekerüljenek a felsőházi rájátszás legjobb hat együttese közé. A háromszékiek óriási elánnal kezdték a mindent eldöntő összecsapásukat, és már az első negyedórát követően megszerezték a vezetést Florin Ștefan tűpontosan eltalált lövésével (0–1). Az első félidő felénél a hazai drukkerek közül az egyik megelégelte csapata gyenge játékát és válaszul fejbe dobta egy kisebb tárggyal a Sepsi jobbhátvédjét, Oroiant, akinek a fejét az esetet követően be kellett kötözni.

A térfélcsere után a Sepsiszentgyörgy visszavett a tempóból és csupán az eredmény megtartása volt a célja, ám a Petrolul a 87. percben kiegyenlített Berisha révén (1–1). A Sepsi a kapott gól után minden erőt megmozgatva támadott a győzelem érdekében, ami végül a hosszabbítás utolsó perceiben érkezett meg Debeljuh találatával (1–2). Az OSK ezzel megnyerte a találkozót és az ötödik helyen végezve kvalifikálta magát a felsőházi rájátszásba, miután a Kolozsvári U, valamint a Konstancai Farul csupán egy gólnélküli döntetlent játszott, előbbi a Voluntari FC, utóbbi a Botosán FC vendégeként. A péntek esti játéknap további mérkőzésein a Kolozsvári CFR az utolsó pillanatban szerzett góllal 1–0-ra felülmúlta a Hermannstadt együttesét, míg a Bukaresti Dinamo szintén 1–0-ra nyert az Aradi UTA ellen.

A mérkőzés után pár órával Emil Boc, Kolozsvár polgármestere csalással vádolta a Petrolul csapatát, miután a kedvenc alakulata, a Kolozsvári Universitatea nem jutott be a felsőházba. Boc a saját Facebook-oldalán fejtette ki nemtetszését, miszerint a ploiești-i labdarúgók direkt hagyták, hogy a Sepsi megnyerje az összecsapást a legvégén. A szombati nap folyamán a sárga-kékek egy közleményben válaszoltak a kincses város polgármesterének kijelentésére, amiben kijelentették, hogy beperelik Emil Bocot az alaptalan megjegyzéseiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában