Győzelem

2024.02.12. 13:52

Vizes-vb: nem jutott a legjobb 8 közé a román válogatott

J. A.

Folytatódtak hétvégén a vízilabda-világbajnokság küzdelmei. Időrendi sorrendben haladva a magyar válogatott igazolta a papírformát és kiütéses, 28–1-es győzelmet aratott Kazahsztán legjobbjai felett. A csoportgyőztes címvédő így automatikusan bejutott a legjobb 8 közé. Tegnap az is kiderült, hogy a magyarok ellenfelei a franciák lesznek a keddi negyeddöntőben, miután utóbbi válogatott 11–8-ra legyőzte Ausztráliát.

A román válogatott utolsó csoportmeccsén szoros meccset vívott az olaszokkal, de az Eb-bronzérmes nagyobb tudása kidomborodott a második félidőben. A 16–10-es vereség után az is eldőlt, hogy Románia Montenegró ellen meccselhetett a legjobb 8 közé jutásért. A délszláv válogatott elleni vasárnap délutáni meccsnek hatalmas tétje volt, mivel a győztes zsebében érezhette a párizsi repülőjegyeket. A román csapat remekül kezdett, az első negyedben 5–2-re is vezetett, de végül fejet kellett hajtson a montenegróiak nagyobb játéktudása előtt. A végeredmény 12–9 (3–5, 4–1, 2–2, 3–1) Montenegró javára. Románia góljait Fulea (3), V. Georgescu (2), Țepeluș, Neamțu, Oanță és Colodrovschi szerezték.

A csoportelsőként automatikusan a negyeddöntőbe kvalifikáló magyar női csapat ma délután 18 órától Hollandiával mérkőzik majd meg az elődöntőbe jutásért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában