Labdarúgás

2024.02.21. 16:12

Teltház előtt vív majd a továbbjutásért a Ferencváros

A Ferencvárosi TC csütörtökön 22 órától a Groupama Arénában fogadja a görög Olimpiakoszt a labdarúgó Európa Konferencia Liga (EKL) rájátszásának visszavágóján, a nyolcaddöntőbe jutásért. Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Fotó: Farkas Zsolt

ERDON-összeállítás

A Ferencváros a múltheti pireuszi 1–0-s vereségét követően hazai környezetben szeretné megszerezni a legjobb 16 közé jutást az EKL-ben az Olimpiakosz ellen. A találkozó játékvezetője a tapasztalt francia, Clement Turpin lesz, aki a 2016-os Európa-bajnokságon az osztrák-magyar csoportmeccset vezette. A Fradi elhalasztotta a Diósgyőr elleni hétvégi bajnoki meccsét, annak érdekében, hogy a játékosok minél frissebben vágjanak neki a találkozónak. A görög címvédő viszont pályára lépett hazája bajnokságában a rivális PAOK Szalonikivel szemben, akit többek között a Ferencváros ellen is eredményes marokkói Ajub el-Kabi duplájával 4-1-re legyőztek.
Kubatov Gábor, a zöld-fehérek klubelnöke kedden a közösségi oldalán jelentette be, hogy mind a 22 ezer jegy elkelt a mindent eldöntő mérkőzésre. Az FTC brazil játékosa, Marquinhos a Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogy mire számít a hazai meccsen, mint ahogy arról is, mi lehetett az oka az odavágón elszenvedett vereségnek: „Sajnos a hajrában kihagyott a figyelem, a hazaiak oldalról belőtt labdáját elengedték a védőink, a kapu előtt menthettünk volna, megvolt a lehetőségünk rá. A találkozó végére több alapemberünk is elfáradt”. Marquinhos szerint Görögországban is fantasztikus volt a hangulat, azonban a Groupama Arénában még komolyabb buzdításra számít: „A Ferencvárosnak olyan szurkolótábora van, mint senkinek Európában, Pireuszba is nagyon sokan elkísértek bennünket, hazai pályán pedig elképesztő hangulatot képesek teremteni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy Budapesten „pokol vár az Olimpiakoszra”.
A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Dejan Stankovic, a fővárosiak vezetőedzője elmondta, hogy a csapat az elmúlt hetet egyrészt a regenerálódásra, másrészt a munkára fordította. „Már a kinti mérkőzés lefújása után a visszavágón gondolkoztam, azóta igyekeztem minden apró részletet kielemezni, hogy javítsunk azokon a dolgokon, amiken kell. Én az év meccse helyett a pillanat meccsének nevezném az Olimpiakosz elleni visszavágót. Ez lesz a nagybetűs meccs, mindenkit szeretnék ebbe bevonni, nemcsak a játékosokat, hanem a klubban dolgozókat, a szurkolókat is. Arra kérek mindenkit, higgyenek az utolsó pillanatig abban, hogy győzhetünk, ne bizonytalanodjanak el, ha nem sikerül egy-egy beadás vagy passz” – jelentette ki Stankovic. A rekordbajnok a párharc megfordítása esetén pénteken 14 órától rendezett sorsolás után tudja meg ellenfelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában