Sport

2024.02.08. 15:04

Hamilton leigazolását követően kilőttek a Ferrari részvényei

Illusztráció

Forrás: Ferrari

Erdon–összeállítás

Lewis Hamilton múltheti átigazolását követően a Ferrari részvényeinek az árfolyama 10 százalékkal nőtt a New York-i tőzsdén. Az olasz autómárka részvényei az amerikai értéktőzsdén, RACE néven vannak bejegyezve. Az vörösök 346,78 dolláros árfolyamon zárták a kereskedést részvényeikkel, ezek értéke pedig csütörtök reggelre 384 dollárra ugrott, ami egyébként rekordot jelent. A Ferrari piaci kapitalizációja jelenleg 69,12 milliárd dollár, ami jóval magasabb, mint a szerdai záráskor volt: akkor 62,4 milliárdon állt.
Ahogy azt már korábban megírtuk, Hamilton 2025-ben csatlakozik a maranellóiakhoz, amiben az olasz sajtó szerint a brit hétszeres világbajnok megszerzésében kulcsszerepet játszott a Ferrari ügyvezető elnöke, John Elkann. A megállapodás értelmében a 39 éves versenyző állítólag több, mint 100 millió dollárt fog keresni évente, fizetéssel, szponzorokkal, arculati jogokkal, bónuszokkal és egyebekkel együtt. Hamilton ezzel a Scuderia Ferrari történetének legjobban fizetett pilótája lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában