Tulajváltás

2024.02.07. 17:22

Eladta az Újpestet a MOL-nak a belga tulajdonos

BN-összeállítás

A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően Roderick Duchatelet eladta az Újpest FC-t a MOL-nak – jelentette be a lila-fehér klub. Az Újpest FC keddi közleménye szerint megszületett a megállapodás a MOL Vagyonkezelő Zrt. és az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonosa között, amelynek értelmében a MOL-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez az Újpest Football Clubot üzemeltető kft-ben. A tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás várhatóan 2024 április végével történik meg.

„A MOL célja, hogy kiszámítható tulajdonosként hosszú távon biztosítson támogatást az Újpest FC részére annak érdekében, hogy a klub híres múltjához méltó jövőt építhessen a folyamatosan fejlődő magyar labdarúgásban” – áll a közleményben, amely szerint az olajipari cég tulajdonosi szerepvállalása révén még többet tehet az Újpest FC sikereiért, ez pedig az egész magyar labdarúgás hasznára válhat.

Roderick Duchatelet 2011 októberében vásárolta meg az Újpest FC 95 százalékos tulajdonhányadát, a csapat azóta háromszor (2014, 2018, 2021) nyerte meg a Magyar Kupát, egyszer pedig (2017/2018) a dobogón zárt az NB I-ben.

Röviddel azután, hogy bejelentették a tulajdonosváltást, az Újpest vereséget szenvedett hazai pályán a Debrecen ellen (1–2), a lila-fehéreknek így ez volt sorozatban a kilencedik nyeretlen mérkőzésük, ilyen hosszú negatív sorozatra 1986-ban volt legutóbb példa az együttes történetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában