Film

2024.02.26. 17:22

Dokumentumfilm készült az Aranygeneráció sikersztorijáról

1994 World Cup Finals, Los Angeles, USA, 3rd July, 1994, Romania 3 v Argentina 2, Romanian coach Iordanescu celebrates with his team after eliminating Argentina (Photo by Bob Thomas Sports Photography via Getty Images)

Fotó: Bob Thomas Sports Photography vi

Jósa Attila

Film készült a román labdarúgás legsikeresebb 20 évéről, amely időszak során a válogatott a világranglista harmadik helyén állt, és háromszor egymás után kvalifikálta magát a világbajnokságra. A Hajrá, Románia! – Az aranygeneráció története címet viselő dokumentumfilm az 1980 és 2000 közötti éveket eleveníti fel, az alkotók szerint egy „szobor, amit az Aranygeneráció megérdemel, és ezzel megkapja”. A filmben megszólal a legendás nagyváradi edző, Jenei Imre, valamint a román labdarúgás számos nagy alakja (Hagi, Popescu, Stelea stb.), akik mesélnek a dicső napokról. „Egy olyan korszakot idéz fel az alkotás, amely ma már közelebb áll a mítoszhoz, mint a valósághoz. Valóban ilyen nagyszerűek voltunk egykor?” – olvasható a produkció leírásában. A nagyközönség számára a dokumentumfilm március 1-jétől lesz látható a mozikban. A február 28-i, a Lotus Centerben található Cinema Palace moziban 19.30 órától megrendezésre kerülő bemutató eseményen különleges vendégként jelen lesz Jenei Imre, Claudiu Keşerü és Mihai Neşu. Az érdeklődők a film hivatalos Facebook- és Instagram-oldalán tájékozódhatnak a részletekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában