Sport

2024.02.06. 15:59

Az idény eddigi legfontosabb meccsére készül a VSK U

Forrás: FIBA.basketball

Szakács Dávid

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata szerda este 20 órától hazai környezetben vívhatja ki a továbbjutást az olasz Varese ellen a FIBA Európa-kupa csoportkörének utolsó fordulójában. Az összecsapást a Digi Sport 3 élőben közvetíti. A holland ZZ Leiden múltheti olaszok felett aratott győzelme (81–77) esélyt adott a Vörös Oroszlánoknak arra, hogy egy minimális siker esetén is ott legyenek a torna legjobb nyolc együttese között, ahol eddig kétszer szerepeltek (2020-21, 2021-22). A váradiak ellenfele a negyeddöntőbe jutás esetén a cseh ERA Nymburk lenne. A csehek egy mérkőzéssel a vége előtt az M csoport első helyén állnak.
A Varese 19 fordulót követően a 13. pozícióban áll az olasz bajnokságban 7 győzelemmel és 12 vereséggel. A taljánok az utóbbi két találkozójukon legyőzöttként hagyták el a pályát, az előbb említett Leiden, valamint az olasz Energiei Trento-val szemben. A lombardiai alakulat keretében hat idegenlégiós szerepel, köztük Olivier Hanlan, aki már találkozott a VSK U együttesével a kosárlabda Bajnokok Ligájának 2016-17-es kiírásában, valamint a Golden State Warriors-t (NBA) is megjárt Nico Mannion.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában