Mérkőzés

2024.01.31. 16:45

Továbbra is a feljutás a cél a kézilabdázók számára

A Nagyváradi VSK kézilabdacsapata hazai környezetben debütál a másodosztály felsőházi rájátszásában, ellenfele a Medgidiai SK lesz szombaton 18 órától az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

Forrás: CSM Oradea-Handbal Masculin

Szakács Dávid

A Nagyváradi VSK egy kézilabdázó kivételével ugyanazzal a játékoskerettel vág neki az alapszakasz második részének, mint amivel kezdte az idényt. A bizonyos hiányzó az nem más, mint Sebastian Sfârlea, aki komoly egészségügyi problémával (porckorongsérv) küzd. A VSK az őszi gyengébb szereplés ellenére azzal a céllal vág neki a felsőházi rájátszásnak, hogy az első két hely valamelyikén végezzen, ami biztosítja a közvetlen feljutást a Bölények Ligájába.

„Annak ellenére, hogy nem tudtuk megerősíteni a csapatunkat a személyes célom az, hogy az első két hely valamelyikén végezzünk a pontvadászatban, hogy megszerezzük a közvetlen feljutást. A harmadik és a negyedik helyezett osztályozót kell vívjon a Bölények Ligája 13-14. pozícióban végzett együttesével, ahol a feljutás esélye minimális. A legkeményebb ellenfelünk továbbra is a Székelyudvarhelyi VSK lesz, akik képesek voltak megtartani azt a csapatot, amellyel a múlt szezonban az elsőosztályban szerepeltek.” – nyilatkozta Cosmin Liberț, a váradiak vezetőedzője.

A Román Kézilabda-szövetség elkészítette a feljutásért zajló rájátszás szakaszának menetrendjét, amelyben hét csapat vesz részt. A nyolcadik együttes, a Galaci ESK visszalépett a bajnokságtól. A VSK az első fordulóban a Medgidiai SK alakulatát fogadja szombaton, 18 órától az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

A Nagyváradi VSK felsőházi meccsei

Nagyváradi VSK – Medgidiai SK (február 3.), Vidombáki Teutonok – Nagyváradi VSK (február 10.), Nagyváradi VSK – Székelyudvarhelyi VSK (február 17.), Resicabányai VSK – Nagyváradi VSK (február 24.), Nagyváradi VSK – Fogarasi VSK (március 6.), Alexandriai VSK – Nagyváradi VSK (március 23.), Medgidiai SK – Nagyváradi VSK (március 30.), Nagyváradi VSK – Vidombáki Teutonok (április 6.), Székudvarhelyi VSK – Nagyváradi VSK (április 13.), Nagyváradi VSK – Resicabányai VSK (április 30.), Fogarasi VSK – Nagyváradi VSK (május 14.), Nagyváradi VSK – Alexandriai VSK (május 18.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában