Labdarúgás

2024.01.22. 16:36

Szalai Attila a Freiburghoz került kölcsönbe

Forrás: SC Freiburg

BN–összeállítás

A magyar válogatott védő, Szalai Attila a több játéklehetőség reményében a Bundesligán belül vált klubot, a szezon végéig a Freiburg csapatánál folytatja pályafutását. Szalai a nyáron igazolt a török Fenerbahce csapatától a Bundesligában szereplő Hoffenheimhez, ahol kevés lehetőséget kapott a bizonyításra. A Freiburgnál védőgondokkal küzdenek, ezért kikölcsönözték a magyar válogatott 26 éves játékosát.

„Nagyon jó megoldást találtunk a jelenlegi helyzetünkre. Attila nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és azonnal a segítségünkre lehet. Stabilitásával és fizikai adottságaival fontos tényezője lehet bármelyik védelemnek.” – mondta Klemens Hartenbach, a Freiburg sportigazgatója.

Szalai úgy fogalmazott a váltás kapcsán, hogy nagy tervei vannak a közelgő németországi Európa-bajnoksággal kapcsolatban, és minden megtesz annak érdekében, hogy újra játékba kerüljön. A két csapat szombaton egymással játszott a bajnokság 21. fordulójában, és a Freiburg Sallai győztes góljával 3-2-re diadalmaskodott. A 41-szeres válogatott tavaly nyáron 14 millió euróért igazolt Hoffenheimbe, de nem tudott magának állandó játéklehetőséget kiharcolni, öt tétmérkőzésen négy Bundesliga és egy Német Kupa-találkozón lépett pályára, ahol mindössze 333 játékpercet gyűjtött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában