Labdarúgás

2024.01.31. 16:48

Nagy neveket igazolt a Bihardiószegi SK

A klub vezetősége hat héttel a felsőházi rájátszás kezdete előtt sajtótájékoztatót tartott a városházán.

Forrás: Bihon

Jósa Attila

Fantasztikus őszi idényt tudhat maga mögött a Bihardiószegi SK labdarúgócsapata, az érmelléki gárda 15 győzelemmel, egy döntetlennel, 74–5-ös gólaránnyal zárta veretlenül az alapszakaszt az Északi csoportban, ezzel a IV. Liga legjobban támadó és védekező csapata is lett egyben. A klub vezetősége hat héttel a felsőházi rájátszás kezdete előtt sajtótájékoztatót tartott a diószegi városházán. Constantin Sabău elnök mellett jelen volt Mados Attila polgármester és Iosif Pîrvu, a csapat új szponzora is. Az elnök bejelentette a Mădălin Popa által edzett csapat első négy átigazolását.

Diószegen folytatja pályafutását a 35 éves nagyváradi csatár, Lukács Raymond. A Bihar FC korábbi gólvágója a nyáron a másodosztályú Békéscsabát hagyta el a romániai harmadosztály 9. csoportjában szereplő Marosvásárhelyi SE kegyeiért, de fél év után máris továbbállt. Pályafutása során megfordult a román élvonalbeli Astra együttesében, majd a magyar másodosztályban alkotott maradandót, ahol 262 mérkőzést és 107 gólt rúgott, összesen 5 csapat színeiben (Mezőkövesd, Kazincbarcika, Salgótarján, Kisvárda, Békéscsaba).

Szintén a bajnoki címre törő diószegieknél folytatja a 21 éves kapus, Eduard Beke, aki az elmúlt fél évet a Dévai VSK csapatánál töltötte. A sportág Bihar megyei kedvelői számára nem lesz ismeretlen a jó képességű hálóőr, aki fiatal kora ellenére is alapembernek számított a Félixfürdői Lotus csapatánál az elmúlt 2 évben. Visszatért a csapathoz a Fugyivásárhelyi SK-tól a 35 esztendős tapasztalt védekező középpályás Adrian Micaș, a 26 éves támadó középpályás, Carlos Covaciu nevével pedig szintén gyakran találkozhattak a Bihari Napló olvasói a Biharszentandrási Crișul gólszerzői között az elmúlt években.

A csapat hétfőtől már edzésbe állt, a tréningeket nagyrészt Váradon, valamint a hegyközpályi műfüves pályán bonyolítják le. A rájátszásra több barátságos meccsel készül az együttes, február 10-én a magyarországi Monostorapáti, február 17-én a Székelyhídi Sasok , február 24-én az Érmihályfalvi Unirea, végül március 2-án a megyi labdarúgás „zászlóshajója”, a Bihar FC lesz a diószegiek ellenfele.

„Szoros küzdelemre számítok a nyolc legjobb Bihar megyei csapat között. Szerintem a CAO-NAC-al és a Belényessel fogunk harcolni a bajnoki címért. Céljaink között szerepel a bajnokság megnyerése és a feljutás a III. Ligába, valamint a Román Kupa megyei szakaszának megnyerése. Minden más eredményt kudarcként élnénk meg” – mondta Constantin Sabău.

„A csapat tökéletes őszt produkált, annak ellenére, hogy csak egy kapus állt a rendelkezésünkre és a kispadunk sem volt elég hosszú. 2023-ban a Román Kupa megyei szakaszának megnyerése után kaptam a csapattól egy, a játékosok által aláírt labdát. 2024-ben két labdát szeretnék kapni, egyet a kupagyőzelem után, és ami a talán még fontosabb, a bajnokság megnyerése és a harmadosztályba való feljutás után. Örömteli, hogy projektünket értékelik a szurkolók és a szponzorok is, akik egyre nagyobb számban kezdtek el csatlakozni hozzánk. Reméljük, hogy ősztől Bihar megyének több csapata lesz a III. Ligában.” – tette hozzá Mados Attila, Bihardiószeg polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában