Programajánló

2024.05.02. 08:20

Csuja Imre önálló esttel érkezik Váradra

Nagyváradra érkezik Csuja Imre „Imi mond egy verset!” című előadóestjével május 7-én, kedden délután 6 órai kezdettel. Az előadásnak a Partiumi Keresztény Egyetem biztosít helyszínt.

BN-összeállítás

A magyar kortárs színház és filmművészet sajátos, egyedi karakterű, összetéveszthetetlen alakja, Csuja Imre Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész a Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Borostyán Produkció szervezésében lép a nagyváradi közönség elé. Az est címének eredetéről maga a művész vallott egy nyilatkozatában: „Nem jártam óvodába, így a nagymamámmal sok időt töltöttem akkoriban, s neki az volt a jó értelemben vett mániája, hogy nekem már 4-5 éves koromtól verseket tanított. Úgyhogy eléggé sok verset tudtam már azelőtt, hogy iskolába mentem volna, és ki is próbálhattam, akkoriban ugyanis összejártak az emberek egymáshoz munka után estefelé. Összegyűltek pletykálkodni, »tanyázni«, ahogy akkor mondták, és amikor kifogytak a történetekből, pletykákból, akkor mindig azt mondták: Imi, mondj egy verset! Innen az est címe”. Most a közönség is megtudja, hogy az egykori „Imi” milyen ihletettséggel képes átadni hallgatóinak a versek esszenciáját. Ezen az estén a művész Ady Endre, Arany János, Babits Mihály, József Attila, Kosztolányi Dezső és Radnóti Miklós verseit szavalja majd. A jegyek a helyszínen lesznek kaphatók, az előadás kezdete előtt egy órával. A teljes jegyár 40 lej, nyugdíjasoknak és diákoknak 30 lej. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában