Kosárlabda

2024.01.04. 15:19

Fontos mérkőzések várnak januárban a VSK U-ra

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata két fronton fog harcolni a januári hónapban is, ugyanis a bajnokság alapszakaszában három, a felsőházban egy, míg az európai kupaporondon három kőkemény összecsapáson kell majd bizonyítsanak.

Forrás: fiba.basketball

Szakács Dávid

A Vörös Oroszlánok a Marosvásárhelyen elszenvedett vereség ellenére továbbra is az élen állnak az alapszakasz B csoportjában 11 győzelmüknek köszönhetően. Ha a váradiak ma 18 órától hazai pályán legyőzik a Ploiești Petrolul együttesét bebiztosítják első helyüket a pontvadászatban. A két gárda már találkozott egymással az idei szezonban a bajnokság 7. fordulójában, akkor a piros-kék idegenben könnyedén, 85–62-re legyőzték ellenfelüket. A Petrolul jelenleg a B csoport utolsó előtti pozícióját foglalja 17 ponttal és nagy valószínűséggel az alsóházi rájátszásban folytatja majd a küzdelmeket.

A Nagyvárad a ploiești meccset követően a FIBA Európa-kupában lép pályára, ellenfele az olasz Pallacanestro Varese lesz idegenben január 10-én 21.30-tól. A VSK U a csoportjában eddig egy győzelemmel, illetve egy vereségével a második helyen áll, miután a holland ZZ Leiden-t 82–77-re legyőzték, ám a Bundesliga éllovas, Niners Chemnitz-el szemben kikaptak 95–79-re. Szerencsére a taljánok rosszabbul állnak, mint a nagyváradiak, ugyanis a Leiden-től 82–79-re, míg a Chemnitz-től 109–85-re kaptak ki. A Várad egy győzelem esetén óriási lépést tenne az negyeddöntőbe jutáshoz, ahol utoljára 2021-22-es idényben szerepeltek.

Az olaszok nem tétlenkedtek a téli átigazolási időszakban, a csapathoz igazolt az olasz Nico Mannion, aki a szezon első részét a Baskoniánál töltötte a spanyol elsőosztályban. Mannion a 2019-20-as idényben az amerikai Arizona Wildcatsben játszott, majd bekerült az NBA-draftra, ahol a Golden State Warriors a 48. helyen választotta ki. A Varese ezen kívül a napokban megvált az amerikai Willie Cauley-Steintől, aki korábban hét idény át az NBA szerepelt. Cauley-Stein 20 mérkőzésen lépett pályára az északi-olaszországi alakulat színeiben, melyen átlagosan 10 pontot, 9 lepattanót, illetve 2 asszisztot gyűjtött össze.

A VSK U további mérkőzései ebben a hónapban: Foksányi VSK (alapszakasz, január 12.-én idegenben), Niners Chemnitz (FIBA Európa-kupa, január 17-én idegenben), Râmnicu Vâlcea (alapszakasz, január 20-án otthon), ZZ Leiden (FIBA Európa-kupa, január 24-én otthon), az alapszakasz A csoportjának harmadik helyezettje (felsőházi rájátszás, január 27-én idegenben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában