Női kézi-BL

2024.01.22. 16:34

A Győr csoportelső, a Debrecen továbbjutott

A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri ETO 29–21-re nyert a montenegrói Buducnost otthonában, ezzel bebiztosította magának a csoportelsőséget és a Debreceni VSC-nek a továbbjutást.

Forrás: Dejan Starcevic

BN-összeállítás

A Győri ETO a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában a montenegrói Buducnost otthonában lépett pályára. A két csapat október elsején Győrben már találkozott egymással, a házigazdák akkor 37-19-re ütötték ki az akkor még Háfra Noémit soraiban tudó montenegrói alakulatot. A magyar együttes már a mérkőzés elején ötgólos fórt alakított ki (3-8), és bár közelebb zárkózott a Buducnost, a szünetre négy gólos előnnyel mehetett az ETO (13–17). A pihenőt követően szokatlanul sok hibával játszott a Győr, ám biztos előnyét ez sem veszélyeztette és könnyedén hozta a kötelezőt (21–29).

A Nyugat-Dunántúli alakulat sikerével megnyerte a csoportot és közvetlenül a legjobb nyolc közé jutott, egyúttal biztosította a Debrecen továbblépését is, ahol a hajdúságiak a negyeddöntőért játszanak majd. A cívisváros kézilabdázói a hétvégi fordulóban hazai környezetben simán kikaptak a dán Odense gárdájától 35–22-re, ezért kellett a győriek „segítsége”.

A Ferencvárosi TC otthon fogadta az Érd Arénában a szlovén Krim Ljubljana kézilabdásait. A Fradi az első félidőben gyengén muzsikált, ugyanis a hazaiak háromgólos hátrányban mentek pihenőre. A folytatásban a zöld-fehérek végig csak az eredmény után rohantak, ám a Krim megtartott előnyéből két pontot, 28–26-ra megnyerve a találkozót.

A Rapid kikapott, a Bukaresti VSK nyert

Végig kiélezett mérkőzésen kapott ki egy góllal, 30–29-re a dán Ikast vendégeként a Korsós Dorinát foglalkoztató Bukaresti Rapid. A házigazda dánok jól kezdték a meccset, és a korábbi érdi átlövő, Markéta Jerábková góljainak is köszönhetően 10–6-ra léptek meg, a második félidő elejére azonban a bukarestiek vezettek (16–17). Innentől egyik csapat sem tudott meglépni, egy gól volt a legnagyobb különbség a felek között, a végjátékban azonban az Ikast megnyerte a mérkőzést.

A másik fővárosi együttes, a Bukaresti VSK a svéd Savehof ellen meccselt hazai pályán. A román lányok nagyon magabiztos, 35–26-os győzelmet arattak a 11 mérkőzés után is pont nélkül álló svédekkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában