Liga

2023.11.08. 16:32

Tovább „vándorol” az UTA

Jósa Attila

A Bukaresti Dinamo elleni mérkőzés után az Aradi UTA vezetősége levelet küldött a Hivatásos Labdarúgó Ligának, amelyben kérvényezte, hogy a Galaci Oțelul elleni mérkőzést (november 13., 20.30) Nagyszebenben és nem Nagyváradon rendezhesse meg. A klub közösségi oldalán tett bejegyzésből kiderül, hogy nem tekintik véglegesnek a búcsút a Bodola Gyula Stadiontól: „Az UTA nem költözik el véglegesen Nagyváradról. Szeretnénk minél közelebb játszani az otthonunkhoz, nagyra értékeljük a szomszédos megyszékhelyen élő vendéglátóink nyitottságát és támogatását. Arra kértük a Hivatásos Labdarúgó Ligát, hogy csak a következő mérkőzést, amelyet házigazdaként játszunk, ne Nagyváradon, hanem egy másik városban rendezzük meg. Ezt a kérést csak azért tettük, hogy megvédjük a gyepszőnyeget, amelyen viszonylag rövid idő alatt sok mérkőzést játszottak, és ezért merültek fel bizonyos problémák. Így a Szuperliga 16. fordulójában az UTA - Oțelul mérkőzést Nagyszebenben, a Városi Stadionban játszuk majd, ha jóváhagyják a kérésünket.”

Bár a közleményben visszafogottan fogalmaz a piros-fehér klub, az aradi sajtót fellapozva véget nem érő panaszáradatról olvashatunk a váradi UTA-meccsek kapcsán, az aradiaknak a sajtóhelyek hiányával, a játéktér állapotával, a két város közötti útviszonyokkal, a stadionban a takarítás minőségével, a mobil villanyfényes berendezés fényerejével, illetve annak költségeivel is problémája akadt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában