Labdarúgás

2023.11.07. 08:59

Az Öreg Hölgy esete a videóbíróval

Az Aradi UTA a ráadás perceiben szerzett tizenegyesgóllal győzött 2–1-re a Bukaresti Dinamo ellen a Szuperliga hétfő esti, Nagyváradon rendezett mérkőzésén.

Forrás: Digi Sport

Jósa Attila

Meglepően kevesen, csak mintegy hatezren látogattak ki hétfő este a Bodola Gyula Stadionba, ahol az Aradi UTA a Bukaresti Dinamót fogadta a Szuperliga 15. fordulójának mérkőzésén. Ekkora nézőszámnak természetesen sok klubnál örülnének, de az aradiak első nagyváradi mérkőzésükön, a Rapid ellen megtöltötték a 99 éves létesítmény lelátóit október végén, a Dinamo pedig a gyengébb szereplése ellenére továbbra is a közönségcsalogató együttesek közé tartozik. A bukarestiek a pénteki, Bihar FC elleni kupameccsen is látott létszámmal érkeztek a vendégszektorba, ami már a 9. percben „felrobbant”: a korábban Dunaszerdahelyen is megfordult Andrej Fabry adta el a labdát a pálya közepén, Denis Politic pedig látványos biciklicseleket is bemutatva 15 méterről kilőtte a rövid sarkot (0–1).

A 19. percben megrázta magát az UTA, de Luckassen a kapusba lőtte Fabry tanári passzát. Még a szünet előtt sikerült egyenlítsen az Öreg Hölgy, Căpușă lőtte keresztbe jobbról a labdát, a dinamós Quentin Bena lyukat rúgott, a hosszú oldalon érkező bihardiószegi Micovschi pedig közelről a hálóba terelte a pöttyöst (1–1).

A második félidő jóval eseménytelenebbül telt, a két csapat elsősorban a biztonságos védekezésre rendezkedett be, így a semleges néző leginkább a két szurkolótábor látványos koreográfiáit és távoli „párbeszédét” figyelhette. A hajrára szerencsére akadt a pályán is látnivaló, a 77. percben a vendégek Gregorio révén kihasználatlanul hagytak egy meccslabdát, Iacob kapuson már túljutott a labda, de a csereként beállt Stahl tisztázni tudott. A 85. percben az UTA veszélyeztetett, de Pop sarokrúgása után Cooper 8 méterről a kapus kezei közé lőtt. A rendes játékidő utolsó percében Moroiță játékvezető a VAR segítségével ítélt tizenegyest az UTA javára egy, még a visszajátszások alapján is nehezen kivehető kezezés után. A brazil Marcelo Freitas magabiztosan értékesítette a büntetőt (2–1), az UTA pedig, ha nem is teljesen megérdemelten, de „otthon” tartotta a három pontot.

„Gyalázatos ítélet volt! Nem akarok sértő szavakat használni a játékvezetőkre, de szerintem nem kellett volna megítélni a büntetőt. Voltak lehetőségeink, hogy lezárjuk a meccset, a végén mégis kikaptunk egy ajándék tizenegyes miatt. Felháborító!” – nyilatkozta feldúltan a meccs után Ovidiu Burcă.

Érthető módon jóval vidámabban értékelt az aradiak mestere, Mircea Rednic: „Csak gratulálni tudok a játékosaimnak, türelmesek voltak, még akkor is, ha a közönség mást szeretett volna. Szerintem a Dinamo taktikailag nagyon érett játékot nyújtott, nem volt sok lehetőségünk. Ki is kaphattunk volna, ha belövik azt a nagy helyzetet a végén, de nem így történt és emiatt egy boldog edző ül itt önökkel ma este.”

Jegyzőkönyv

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 6000 néző.

Aradi UTA – Bukaresti Dinamo 2–1 (1–1).

G: Micovschi (41.), Freitas (90 +3. –11-esből), illetve Politic (9.)

UTA: F. Iacob – Capușă, Conte, Stolnik, Dumitrașcu – Freitas, C. Mihai – Micovschi (Omondi), Fabry (R. Pop), Ofosu (Stahl) – Luckassen (Cooper). Vezetőedző: Mircea Rednic.

Dinamo: Golubovic – Costin, Lucas, Homawoo (Gregorio), Amzăr – N. Roșu (Iglesias), Bena (Larrucea), Ilic – Ghezali, Abdallah, Politic (Bani). Vezetőedző: Ovidiu Burcă.

Vezette: A. Moroiță (Ploiești), C. Danșa (Szatmárnémeti), A. Vodă (Gyulafehérvár).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában