Verseny

2023.10.18. 15:32

Három érem a Nagyváradi Sportiskola cselgáncsozóitól

Forrás: Nagyváradi Sportiskola

Szakács Dávid

Izvoraniban, a Sydney 2000 Olimpiai Komplexumban rendezték meg az ifjúsági, 21 év alatti sportolók csapatainak fenntartott országos cselgáncs bajnokság döntőjét október 12–13. között. A versenyen a férfiaknál 10 csapat vett részt, köztük az Emil Morar professzor által felkészített és vezetett Nagyváradi Sportiskola cselgáncsozói.

A fiatal váradi sportolók kiválóan szerepeltek, miután az első fordulóban kiütéses, 5–0-s győzelmet arattak a Dévai SCM ellen, ezt követte a negyeddöntőben a Pitești VSK második számú csapata elleni 4–1-es siker, majd az elődöntőben 4–1-re nyertek a Bukaresti VSK-val szemben. A fináléban a Sportiskola újból a piteștiekkel találkozott, ám ezúttal az elsőszámú gárdája volt az ellenfél. A Nagyvárad egy izgalmas, illetve szoros mérkőzéseket követően 3–2-re elvesztette a döntőt, így a fiatalok megkellett elégedjenek az ezüstéremmel.

A nagyváradi fiúk egyéniben is indultak az országos bajnokságban október 14-én, melyet szintén a Sydney 2000 Olimpiai Komplexumban tartottak, ahol Ioan Dzitac lett az országos bajnok a 81 kg-os súlycsoportban, Flavius Lungu eredménye viszont a várakozásokhoz képest gyengébbre sikerült, csupán a harmadik helyen végzett a 66 kg-os csoportban. Maxim Tugulea, Sofian Popa és Sebastian Fudulu helyezés nélkül zárt a kategóriájában. A Nagyváradi Sportiskola kerete a torna folyamán: Flavius Lungu (-66 kg), Sebastian Fudulu (-66 kg), Ioan Dzitac (-73 kg), Emanuel Tar (-73 kg), Maxim Tugulea (-81 kg), Sofian Popa (-90 kg), illetve Teodor Olaru (+90 kg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában