Sport

2023.09.20. 15:45

Vízilabda: egyesítik erejüket a váradi klubok

A megállapodás értelmében a 2023/2024-es idényben a Crișul Sportklub és a VSK közös csapattal indul az U17-es és az U19-es ifjúsági bajnokságokban.

Forrás: Crișul SK

Jósa Attila

Együttműködési jegyzőkönyvet írt alá a hét elején a Nagyváradi Crișul Sportklub székhelyén Pető Dalma, a Crișul igazgatója és Șerban Sere, a Nagyváradi VSK elnöke. A két klub ezzel, a nagyváradi póló világa által évek óta várt együttműködéssel a nagyváradi fiatalok kiválasztása, képzése és felkészítése terén lépett nagyot előre a normalitás irányába. A megállapodás értelmében a 2023/2024-es idényben a két váradi alakulat közös csapattal indul az U17-es és az U19-es ifjúsági bajnokságokban. Fontos részlet, hogy a közös csapat Nagyváradi Crișul néven fog szerepelni.
Az egyezség a létesítményhasználatot is érinti, a fiatal pólósok edzésekre is igénybe vehetik a Ioan Alexandrescu Uszodát, de a fontosabb bajnoki tornákon is itt fogadják majd ellenfeleiket. „A Nagyváradi VSK mindig is a sportértékek népszerűsítéséért küzdött, és a váradi közösség gyermekeinek megfelelő fejlődését tartotta szem előtt. A vízilabdának komoly hagyományai vannak Nagyváradon. A jelennel, de a jövővel is foglalkozunk. A pólósok által ifjúsági és felnőtt szinten elért eredményekre és sportteljesítményre minden nagyváradi polgár büszke lehet. A fényes múltat tekintve nem meglepő, hogy a nagyváradi vízilabda nem szenved hiányt tehetséges fiatalokban. Figyelemre méltó számú gyermek pólózik, így logikus lépésnek tűnik egy erős csapatot építeni a legidősebb ifjúságiak között, hiszen ezek a játékosok már csak egy lépésre vannak a felnőtt szinttől” – nyilatkozta az együttműködéssel kapcsolatban Șerban Sere, a VSK elnöke.
„Ez a megegyezés, amelyre tudjuk, hogy sok nagyváradi sportkedvelő várt, egy közös kiindulópont lehet, hogy együtt építsük a helyi sportéletet. Az egység erőssé tesz és egy olyan jövőképet is mutat, amire nagy szükség van a sportban. Ezért is döntöttünk úgy Sere elnök úrral, hogy a sportág és a pólósok érdekében, a Bihar megyei pólósok kinevelése és népszerűsítése érdekében egyesítjük erőinket” – tette hozzá Pető Dalma a jegyzőkönyv aláírása után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!