EKL

2023.09.03. 19:46

Öt év után újból főtáblás csapat nélkül marad Románia

Az Európai Konferencia Liga (EKL) rájátszásának csütörtöki visszavágóján a Sepsi OSK a norvég Bodo/Glimt vendégeként, míg a Konstancai Farul a finn HJK Helsinki otthonában küzdött meg a csoportkörért.

Forrás: Sepsi OSK

Szakács Dávid

A Sepsi OSK a hazai 2–2-es döntetlen után a teltházas Aspmyra Stadionban vívott nagy csatát a Bodo/Glimt együttesével. A találkozót a norvégok bombaformában kezdték, a 12. percben Pellegrino góljával megszerezték a vezetést. A hazaiak támadójának a találatát végül videóbírózás után nem adták meg, ugyanis a gól előtt a labda már elhagyta a játékteret. A háromszékiek azonban nem úszták meg kapott gól nélkül az első félidőt, a 24. perben először Sorli fejesével, majd 5 perccel később egy kipattanót követően Pellegrino találatával már két gólos előnyben kerültek a skandinávok. A Sepsi a játékrész vége felé megrázta magát, első komoly lehetőségükből sikerült szépíteniük Alimi révén (2–1).

A folytatás álomszerűen alakult az OSK számára, miután Varga Roland 20 méterről egy tökéletesen helyezett lövéssel betalált Haikin hálójába (2–2). A rendes játékidőben nem volt változás, így következhetett a hosszabbítás, ahol a 100. percben Păun kezezett a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Pellegrino magabiztosan értékesítette (3–2). A szentgyörgyiek a tizenegyest követően azonnal egyenlítettek Ștefănescu révén, ám a játékvezető les állásra hivatkozva érvénytelenítette a találatot. A további negyedórában veszélyesebb lehetősége már nem volt a vendégeknek, így Liviu Ciobotariu legénységének véget ért az európai kaland.

A Farul Helsinkiben akarta megtartani az odavágón szerzett egygólos előnyét, ám a finnek kiválóan futballozva a 19. percben kiegyenlítették a párharc állását Radulovic fejesével (1–0). A hideg zuhany a második félidő közepén érkezett a román bajnoknak, miután a szerb csatár duplájával már 2–0-ra vezettek az északiak. Az utolsó 20 percben a Konstanca nem tudott megújulni, simán kiestek, ami azt jelenti, hogy 5 év után újból nem lesz romániai együttes európai klubtorna csoportkörében.

 

A Fradi ott van a főtáblán

A Ferencváros TC könnyedén, 3-0-ra nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen Budapesten és 7-0-ás összesítéssel lépett tovább. A Fradi góljait Traoré (2), illetve Varga Barnabás szerezte. A zöld-fehérek ezzel zsinórban ötödik alkalommal jutottak be valamelyik európai kupa főtáblájára. A Konferencia Liga péntek délután sorsolása után az FTC egy csoportba került az olasz Fiorentina-val, a belga Genk-kel, illetve a szerb Cukaricki-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában