Labdarugás

2023.08.03. 16:09

Román Kupa: véget ért a bihardiószegiek nagy menetelése

Közel állt a továbbjutáshoz a Bihar megyei alakulat, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat a végjátékban.

Forrás: Bihary Megyei Labdarúgó-egyesület

Jósa Attila

A Bihardiószegi SK szerdán a Román Kupa első országos fordulójában hazai pályán fogadta a Kisjenői Crișul csapatát. A hazai csapat kezdte jobban a mérkőzést, a 30. percben Claudiu Codoban egy szabadrúgásgóljával pedig a vezetést is megszerezte az SK (1–0). A második félidőben hatalmas esélye nyílt a továbbjutásra a diószegieknek, de Codoban büntetőt hibázott az 53. percben, ezt követően pedig magára talált az Arad megyei együttes is. A hazai védelem a 90. percig állta a sarat, ekkor Codrea fejese talált utat a hálóba (1–1). Mivel a rendes játékidő 1–1-es eredménnyel ért véget, következhetett a hosszabbítás. A ráadás leginkább a kisjenőiek támadójáról, Marian Codrearól szólt, aki a 105., illetve a 115. percben is betalált, klasszikus mesterhármasig jutva.
A mérkőzés 1–3-ra végződött, ezzel véget ért a diószegiek idei fantasztikus menetelése a Román Kupában, mely során a Bihar megyei szakasz után az észak-nyugati regionális serleget is elhódította az érmelléki település csapata. Az első fországos fordulóban érintett másik Bihar megyei alakulat, a Félixfördői Lotus játék nélkül jutott a következő körbe, miután ellenfele, a Szilágysomlyói Sportul nem jelent meg a mérkőzésen.

Jegyzőkönyv
Bihardiószegi SK – Kisjenői Crișul 1–3 (1–0, 1–1).
G: C. Codoban (30.), illetve Codrea (90., 105., 115.)
Diószeg: Jeremy Demeter – Szűcs Tibor, Florin Pop, Laviniu Dărăban, Paul Suciu, Adrian Popa, Constantin Roșu, Claudiu Codoban, Sorin Ban, Raul Ember, Cristian Cigan (Crișan Roland, 80.). Vezetőedző: Mădălin Popa.
Kisjenői Crișul: A. Malița – A. Haloș, A. Pașca, A. Pavel, B. Burlă, G. Siminic, S. Susan, A. Șerengău, V. Prună, M. Codrea, D. Covaci. Vezetőedző: Adrian Abrudean.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában