Labdarúgás

2023.08.06. 17:32

Rekkenő hőségben is győztek a piros-kékek

A Bihar FC szombaton egy szintén nagy hagyományokkal rendelkező labdarúgócsapat, a Temesvári Politehnica elleni mérkőzéssel folytatta a barátságos mérkőzések sorozatát.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

A Bihar FC – Poli találkozók évtizedeken át az első osztályban is rangadónak számítottak, jelenleg azonban mindkét együttes a harmadosztályban sínylődik, a vendég lila-fehérek az elmúlt idény végén a másodosztályból estek vissza a III. Ligába. A mérkőzés első lehetősége a vendégek előtt adódott 14. percben, amikor Fabian Marincu 25 méterről szabadrúgást végzett el, de lövése után fölé szállt a labda. A következő percben érkezett a piros-kékek válasza, miután egy bal oldalról a középre ívelt labdát Loren Ioviţă 8 méterről küldött kapura, de a gólvonal előtt egy hátvéd az utolsó pillanatban hárítani tudott. Az első félidő vége felé egyre nagyobb fölényben játszottak a váradiak, hatalmas nyomás alá helyezték a Poli kapuját, és rövid időn belül három nagy lehetőséget is elpuskáztak. Az utolsó lehetőség a ráadás második percében adódott, amikor Tiberiu Serediuc végzett el egy szabadrúgást, de Murciu kapus bravúrral hárított. Félidőben Florin Farcaş edző Răzvan Gunie kivételével az egész csapatot lecserélte. A mérkőzés egyetlen találata a 80. percben született, amikor a labda Florin Chitaşhoz került, 22 méterre a kaputól, kissé balra. A középpályás a remek labdaátvételt követően egyet igazított a játékszeren, majd a temesvári kapu hosszú sarkába lőtt (1–0). „Megérdemelt győzelmet arattunk, elviselhetetlen hőségben, bár nem ez volt az eredeti terv, a kánikula miatt cseréltem le szünetben a csapatot. Kimondottan jó időszakai is voltak a meccsnek, amikor nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, és sok lehetőséget alakítottunk ki. A héten befejeztük a napi két edzéssel járó terhelési időszakot, így mostantól arra fogunk koncentrálni, hogy a játék taktikai elemeiben is jók legyünk” – nyilatkozta a mérkőzés után Florin Farcaş. A Bihar FC augusztus 9-én, szerdán debütál hivatalosan az új idényben, amikor a Román Kupa 2023/2024-es kiírásának második fordulójában lép pályára Váradszentmártonban, 17.30 órától.

Bihar FC – Temesvári Politehnica 1–0 (0–0).

G.: Florin Chitaş (80.)

Bihar FC: Mihai Pânzariu (Radu Bob, 46.) – Călin Jurj (Flaviu Drăgan, 46.), Alex Popa (Sergiu Bactăr, 46.), Daniel Stan (Ricardo Farcaş, 46.), Loren Ioviţă (Alexandru Stoian, 46.) – Vadim Calugher (George Cherman, 46.), Răzvan Gunie (Alin Valkai, 76.) – Andrei Chindlea (Andrei Moga, 46.), Tiberiu Serediuc (Alexandru Sorian, 46.), Ionuţ Ban (Florin Chitaş, 46.) – Marius Hosu (Sergiu Jurj, 46.).

Vezetőedző: Florin Farcaş.

Poli: Rareş Murciu (Robert Micloş, 60.) – Robert Curescu (Andro Mura, 67.), David Roşu (Aurel Vlaicu, 60.), Cristian Bocşan, Cosmin Huminic (David Ciurel, 60.), Carol Taub (Denis Radu, 60.) – Iosif Rotariu (Eric Adam, 73.) – Dan Pureca, Fabian Marincu (Denis Boariu, 70.), David Popa (Mario Oprea, 60.) – Patrick Paşcalău.

Vezetőedző: Paul Codrea.

Vezette: Cristian Bologan, Alexandru Bogdănel és Giuliano Marchica.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában