Labdarúgás

2023.08.23. 17:11

Konferencia-liga: a csoportkör a tét

Forrás: Sepsi OSK

Szakács Dávid

A Ferencváros, a Sepsi OSK, illetve a Konstancai Farul csütörtökön azzal a céllal lép pályára a Konferencia-liga selejtező negyedik, utolsó fordulójában, hogy bebiztosítsa csoportkörös szereplését az európai kupasorozatokban. Az FTC sorozatban ötödször juthat valamelyik kupasorozat főtáblájára, ám ehhez a litván bajnokot, a Zalgiris Vilnius alakulatát kell legyőzze. A litvánok ismerős ellenfelei a Fradinak, ugyanis a két évvel ezelőtt a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében játszottak egymással. Akkor a zöld-fehérek kettős győzelemmel, 5–1-es arányban győzték le ellenfelüket. A mérkőzést a Duna World közvetíti 19 órától.

A Sepsinek lesz talán a legnehezebb dolga bekerülni a csoportkörbe, ugyanis a háromszékiek a norvég pontvadászat második helyezettével, a Bodo/Glimt együttesével néznek farkasszemet. A norvégok a Konferencia-liga első kiírásában a negyeddöntőig jutottak, ahol a később győztes AS Roma állta útjukat. A Roma abban az idényben a csoportban is találkozott a skandinávokkal, akkor a norvég gárda hazai pályán óriási meglepetésre 6–1-re legyőzte Jose Mourinho csapatát. A Farul a finn HJK Helsinki-vel szemben kell majd kiharcolja a továbbjutást. Az OSK találkozóját a Digi Sport 1, míg a Konstanca meccsét a Pro Arena közvetíti 20 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában