Anyák napja

2024.05.07. 09:48

Réven is köszöntötték az édesanyákat

Erdon-összeállítás

Réven ünnepi istentisztelet keretében köszöntötték május 5-én, vasárnap délelőtt az édesanyákat, nagymamákat. Papp Csaba helyi református lelkipásztor a Királyok első könyve, 3. fejezetének 5,9 és10. versei alapján hirdette az Úr igéjét. "A nagymamákat, édesanyákat köszöntöm a mai napon az ige szavával, de nem feledkezünk meg az édesapákról, nagyapákról, a családokról és magáról a Nagy családról, a gyülekezetről sem", mondta bevezetőjében az igehirdető, majd igy folytatta: Salamon királynak már vannak eredményei, hiszen megörökölte a trónt az ő apjától és negyven esztendőn keresztül uralkodott. Királyságának az elején, mivel nem tért el az Úrtól, mindenben sikeres volt. Azért lehettek eredményei, mert az Úrtól, amikor az álmában megkeresi, nem gazdagságot, nem hadsereget, nem dicsőséget, hanem engedelmes, értelmes szívet kér azért, hogy tudja kormányozni népét. Az Úr válasza egyértelmű: "Mivel ezt kérted....ezért teljesítem kérésedet: olyan bölcs és értelmes szívet adok neked, hogy hozzád fogható nem volt előtted, és nem támad utánad sem.".

A héber társadalom szerint a szívből indul ki minden gondolat és minden cselekvésre buzdító akaraterő. A mai felgyorsult világban látjuk a konfliktusokat, pusztításokat. Ám az értelmes szívnek a birtokában az ember csak a saját akaratával foglalkozik. Persze szabad és kell a véleménynyilvánítás, ám nem agresszív módon, fejtette ki a lelkipásztor. Naponta kell kérnünk az értelemes szívet, hogy tudjunk mi is jó és rossz között különbséget tenni és az értelmes szív segítségével a mi családunkat, a mi gyülekezetünket, a mi népünket tudjuk Isten parancsolatai szerint az ige szavaival kormányozni, támogatni, irányitani, figyelmeztette többek között a jelenlévőket Papp Csaba.

Igehirdetést követően a Révről elszármazott, a ma biharpüspökiben élő Pető Margit Posztós Lenke: Üzenet a Mennybe című versét szavalta el, a Vincze testvérek pedig alkalomhoz illő zenés-verses összeállítást adtak elő .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában