Fellépések

2024.05.07. 09:53

Tavaszi lendület az Ezüstperjénél

Az érsemjéni Ezüstperje néptánccsoportnál a tavasz kezdetével felpezsdült a táncos élet. A rendszeres néptáncpróbák mellett más település programjaiban is részt vettek.

BN-összeállítás

Április elején a derecskei Tavasznyitó táncház meghívott vendégei voltak, a hónap közepén odahaza "csak tiszta forrásból" érsemjéni népdalokat tanulhattak az Erdélyi Hagyományok Háza nagyváradi irodájának köszönhetően. Április utolsó hétvégéjén a Szatmár megyei Pusztadarócon vendégeskedtek, ahol az I. Partiumi Néptánctalálkozót szervezték meg nagy sikerrel, majd másnap a csoportból két táncospár a Festum Varadinum kulturális programsorozat egyik kiemelkedő programján, a Szent László egyházmegyei zarándoklat körmenetében vett részt, ahol Szent László aranyozott hermájának felvonultatásában segédkeztek.

A május hónapot szülőfalujukban, a semjéni halastónál megrendezett majálissal indították, ahol átbeszélték az e havi terveiket. Ebben ismételten van meghívás fellépésre, rendhagyó énekóra, ahol érmelléki népdalokat tanulnak majd dr. Brugós Anikó népdaloktatótól, illetve egy tanulmányi kirándulás állomásait is tervezgetik.

A kiszállásaikat és programjaikat a helyi önkormányzat mellett a Pro Semjén Egyesület, a Csoóri Sándor Alap, valamint a Communitas Alapítvány támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában