Következő idény

2023.08.01. 14:10

Két amerikai játékos érkezik a váradi kosárcsapathoz

Egyre jobban körvonalazódik a férfi kosárlabdacsapat kerete a következő idényre, a piros-kékek dobóhátvédet és alacsonybedobót is igazoltak a nyári szünetben.

A fotón Nijal Eman Pearson látható.

Jósa Attila

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga legutóbbi idényében ezüstérmet szerző Nagyváradi VSK U együttese fontos bejelentéseket tett internetes oldalán. A klub vezetősége, miután megegyezett a folytatásról a litván Donatas Tarolissal és a szerb Nikola Markoviccal, két amerikai játékos érkezéséről is beszámolt. A piros-kékeknél folytatja pályafutását Toddrick LeSean Gotcher, aki a Voluntari CSO csapatától érkezik. A 30 éves játékos 2. és 1. pozícióban is használható, azaz dobóhátvédként, illetve irányítóként egyaránt bevethető.

A 30 éves, dallasi születésű Gotcher profi karrierje 2016 nyarán kezdődött a görög élvonalbeli Koroivos együttesénél. Egy évet töltött ennél a görögöknél, majd egy-egy szezont játszott a Cholet Basket (Franciaország), az Ifaistos Limnou (Görögország) és a Besiktas (Törökország) csapataiban. 2020 nyarán az észak-macedóniai MZT Szkopjéhoz szerződött, amellyel a nívós Adria Ligában játszott, de még az év decemberében harmadszor is Görögországba, a Charillaos Trikoupishoz igazolt. Toddrick Gotcher következő állomáshelye már a román bajnokságban szereplő a Voluntari CSO volt, amellyel 2022-ben megnyerte a Román Kupát, és bejutott a Nemzeti Liga 2021/2022-es nagydöntőjébe.

Gotcher 74 mérkőzést játszott a Nemzeti Ligában a Voluntari színeiben, kilencet a Román Kupában és kettőt a Román Szuperkupában. Statisztikai átlaga 13,2 pont, 3,2 lepattanó, 2,8 assziszt és 1,4 labdaszerzés volt meccsenként közel 29 perc alatt.

A Bundesligából érkezik

Toddrick LeSean Gotcher mellett a másik érkező Nijal Eman Pearson, aki a német élvonalban szereplő Rostock Seawolves alakulatától igazolt a Vörös Oroszlánokhoz. A Seawolves a Bundesliga újoncaként közel állt ahhoz, hogy a rájátszásba szerepeljen, az egykori Hanza-város csapata a 9, helyen fejezte be az idényt. A jó szereplésből Pearson is alaposan kivette a részét, 30 mérkőzésen statisztikai átlaga 11,1 pont, 5,7 lepattanó, 2,3 assziszt, 1,2 labdaszerzés volt meccsenként, átlagban 28,9 perc alatt.

A 25 éves Pearson a texasi Beaumontban született, ugyanabban a városban, ahol a váradiak honosított játékosa, Kris Richard, akihez rokoni szálak is fűzik. Az 1,96 méter magas, 3-as (alacsonybedobó) poszton játszó 25 éves játékos profi pályafutása 2020 őszén kezdődött, amikor a francia első osztályban szereplő Chorale Roanne csapatához igazolt. Innen Finnországba, a Lahti Basketballhoz vezetett az útja, majd következett a Rostock Seawolves, ahol két szezont töltött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában