Emlékezés

2023.07.10. 15:33

Dumitru Burescura emlékeznek egykori játékostársai

Emlékmeccset rendeznek július 14-én, szombaton a Bodola Gyula Stadionban a két évvel ezelőtt, mindössze 54 éves korában elhunyt egykori remek labdarúgó, Dumitru Burescu tiszteletére.

Forrás: bihon.ro

Jósa Attila
Az emlékmeccset tavaly rendezték meg első alkalommal, az első kiíráshoz hasonlóan idén is a Bihar FC és az Aradi UTA öregfiúk csapatai feszülnek majd egymásnak, nem véletlenül, hiszen Dumitru Burescu legnagyobb sikereit a két csapat piros-kék, illetve piros-fehér szerelésében érte el.
A Bihar FC legendái közül pályára lép Vladimir Tămaș, Kulcsár Sándor, Ovidiu Lazăr, Papdeák János, Petre Câmpan, Zeno Bundea, Adrian Anca, Ramses Gado, Dorin Mihuț, Lucian Ciocan, Claudiu Mutu, Sorin Todea, Stelian Farcău, Marcel Abrudan, Sorin Simuț, Florin Negrea, Adrian Moisa, Jámbor Levente és Răzvan Pocian, de a jelenleg a harmadosztályban szereplő csapat jelenlegi vezetőedzője, Florin Farcaș is megcsillogtathatja tudását a zöld gyepen.
Az aradiak ezúttal is nagy nevekkel érkeznek, az Öreg Hölgy csapatában többek között Dorel Toderaș, Dumitru Mitu, Dorel Mutică, Sebastian Huțan, Sorin Botiș, Nagy Roland, Marius Ciubăncan és Dan Stupar szerepel majd, de idén is a csapattal tart a korábban a Bihar FC-vel is szép sikereket elérő Adrian Negrău is. A mérkőzés játékvezetője Florin Marcu lesz. Az emlékmeccs felvezetése 15 óra körül kezdődik, amikor a két csapat küldöttsége egy perces néma csenddel emlékezik az egykori játékostársra Dumitru Burescu sírjánál. A mérkőzés 17 órakor kezdődik, a nézők ingyenesen léphetnek be a Bodola Gyula Stadionba. „Idén is aradi barátainkkal közösen tisztelgünk Dumitru Burescu emléke előtt. Reméljük, hogy ezúttal is sikerül egy színvonalas gálameccset játszanunk, és azt is, hogy minél többen eljönnek a stadionba, hogy tisztelegjenek Buri emléke előtt” – nyilatkozta Adrian Moisa, a Bihar FC öregfiúk csapatának vezetője. Dumitru Burescu 54 éves korában, 2021. augusztus 9-én hunyt el. Pályafutása során játszott még a Nagyváradi Infrățirea, az Aradi Astra, a Szörényvári Drobeta valamint a Gyulafehérvári Apulum csapataiban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában