Sport

2023.07.13. 16:12

Botrányokkal tarkított szezonkezdet a Szuperligában

Forrás: Facebook

Jósa Attila

A péntek délutáni, illetve esti Galaci Oțelul – Aradi UTA és Bukaresti Rapid – Sepsi OSK mérkőzésekkel kezdetét veszi a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Szuperliga 106. kiírása. Különösen utóbbi párosítás nevezhető pikánsnak, miután a Rapid a hét elején nevezte ki vezetőedzőnek az olasz Cristiano Bergodit, aki az elmúlt idényben a háromszéki alakulatnál felelt a szakmai munkáért. Nem volt zökkenőmentes az edzőváltás a népszerű bukaresti egyesületnél, a korábbi vezetőedző, Adrian Mutu mindössze egy héttel a szezonrajt előtt Azerbajdzsánba, a Neftci Bakuhoz távozott, a Rapid szurkolótábora minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy megüresedett helyére a klub egykori legendás játékosa, az edzőként is szép sikereket elért, jelenleg szabadon igazolható Marius Șumudică kerüljön. A Rapid vezetősége azonban nem kért a meglehetősen szabadszájú szakemberből, bennfentesek szerint ezzel is törlesztve Șumudică irányába az elmúlt évek nyilatkozataiért, melyben az egykori csatár többször is keményen kritizálta a klub irányítóit. A csapat legvehemensebb szurkolói elfogadhatatlannak tartják a vezetőség döntését és tiltakozó akciókat helyeztek kilátásba, sajtóinformációk alapján akár az sem elképzelhetetlen, hogy a Sepsi elleni péntek esti mérkőzésre magyarellenes rigmusokkal készüljenek, ezzel is kikényszerítve, hogy a játékvezető megállítsa a mérkőzést és a hazai csapat, a Rapid 3–0-ra veszítsen a nyitófordulóban.

Áll a bál a Ghenceában is

Nemcsak a Rapidnál forrnak az indulatok az új szezon rajtja előtt, hanem más fővárosi kluboknál is, hiszen miután Angel Tîlvăr védelmi miniszter aláírta a szükséges dokumentumokat, az FCSB több mint nyolc év szünet után ismét mérkőzést játszhat a bukaresti Ghencea Stadionban. A Szuperliga 2. fordulójának rangadóját, a FCSB – Dinamo mérkőzést július 22-én, szombaton rendezik a 2 évvel ezelőtt átadott, közpénzből épült stadionban, ami az eddigi „főbérlő”, a 2017-ben alapított, a védelmi minisztérium által finanszírozott CSA Steaua szurkolóiból váltott ki heves indulatokat. A szurkolók szerint hivatali visszaélés történt a stadion ügyében. „A közbeszerzési törvény értelmében egyetlen entitás sem köthet beszerzési vagy kereskedelmi szerződést egy másik jogalannyal, amellyel vitában áll. Pontosan ez a helyzet a CSA Steaua és az FCSB között. Tényleg visszatértünk Ceaușescu idejébe, hogy a miniszterelnök parancsot adjon a védelmi miniszternek, csak azért, hogy egy bűnöző kedvében járjon?” – áll a Steaua szurkolóinak közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában