Guzman-ügy

2023.03.20. 17:28

Vasrúddal akart a váradiakra támadni a begőzölt kosaras

A Guzman-ügy hétfőn újabb fordulatot vett, a Bihar Megyei Csendőrség közleményt adott ki a történtekkel kapcsolatban.

Forrás: Youtube

Jósa Attila

Mint arról már bővebben is beszámoltunk, szombaton a Nagyvárad Aréna adott otthont a férfi kosárlabda Nemzeti Liga legjobban várt párharcának, a Nagyváradi VSK U – Kolozsvári U-BT mérkőzésnek. A rangadó, amelyet végül Cristian Achim tanítványai nyertek 82–74-re rendkívül kiélezett volt, sok feszült pillanattal. A derbi után a két csapat szurkolói az interneten folytatták „harcukat”, hevesen vitatva olyan momentumokat, mint Karel Guzman kiállítása, Nikola Markovic provokációja vagy a Mihai Silvășan vezetőedző által irányított kolozsvári játékosok idegállapota.

A prímet természetesen a teljesen eszét vesztő kubai kosaras ügye vitte, Guzman, miután egy időkérésre való levonuláskor vállal ütközött a hazaiak játékosával, Nikola Markoviccsal, ököllel kívánt elégtételt venni az őt ért sérelmen, a banálisnak tűnő szituációból pedig hatalmas botrány keveredett. A kubai az őt lefogni akaró saját csapattársait is fenyegette, de a kolozsvári csapat kispadon tartózkodó vezetőinek utasítására sem csillapodott. A bírói hármas hosszas huzavona és videóbírózás után kiállította Guzmant, aki az öltözőbe menet felkapott egy kosárlabdát a földről amit erőből a közönség soraiba próbált rúgni. Csapattársa, Stipanovic az utolsó pillanatban tudta megakadályozni tettében, csak a szerb játékos lélekjelenlétének és reflexeinek köszönhető, hogy nem lett még a kialakultnál is sokkal nagyobb botrány. A pattanásig feszült hangulatban könnyen tömegverekedésig fajulhattak volna az események, a csarnokban ráadásul mintegy 300 kolozsvári ultra is jelen volt, akik közismerten nem a nyugodt természetük miatt hírhedtek.

A Csendőrség is megszólalt

A Guzman-ügy hétfőn újabb fordulatot vett, a Bihar Megyei Csendőrség közleményt adott ki ezzel kapcsolatban: „A Nagyváradi VSK U – Kolozsvári U-BT kosárlabda mérkőzésen, 2023.03.18-án, a vendégek egyik játékosát kiállították. A játékos a pálya elhagyása után a szurkolók aposztrofálásának hatására erőszakosan viselkedett. Elhagyta a sportcsarnokot, egy közeli építkezésre sétált, ahol magához vett egy vasrudat, amellyel újra be akart menni a csarnokba. Ekkor egy csapattársa megállította, egy biztonsági őr pedig megfosztotta őt a tárgytól. Végül a játékos a csapat küldöttségének több tagjával együtt az öltözőbe ment, ahol sikerült lecsillapítani. Kollégáink a Büntető Törvénykönyv 371. cikkelye alapján feljelentést tettek a közrend és a köznyugalom megzavarása miatt".

Miután a Kolozsvári U-BT bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indít ellene, a kosaras az Instagramon közzétett üzenetében fejtette ki álláspontját. „Mélységesen megbántam tettemet, szeretnék bocsánatot kérni a klubtól, a kollégáimtól és minden jelenlévőtől. A viselkedésem elfogadhatatlan volt, megértem, hogy ez nem tükrözi a csapatunk vagy a kosárlabda által fontosnak tartott értékeket. Szeretném tisztázni, hogy már a bemelegítés megkezdésétől folyamatosan provokált az ellenfél egyik játékosa, illetve a VSK U stábjának egyik tagja. Ez nem mentség a tetteimre, hivatásos kosárlabdázóként megértem, hogy felelősséggel tartozom azért, hogy mindig megőrizzem a nyugalmamat és tisztelettudóan viselkedjek. Ebben a helyzetben hagytam, hogy az érzelmeim a legrosszabbat hozzák ki belőlem. Olyan emberré váltam, akire nem ismerek rá, és sajnálom, ha bármilyen kárt vagy csalódást okoztam. Tiszteletben tartom és elfogadom a klub fegyelmi döntéseit. Még egyszer mélységesen elnézést kérek minden érintettől!” – zárta sorait Karel Guzman.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában