Íjászat

2023.03.28. 13:22

Tusnádfürdőn versenyeztek múlt hétvégén a Nomádok

Forrás: Nomad Archers

ERDON-összeállítás

A Román Történelmi Íjász-szövetség március 25-én és 26-án rendezte meg Tusnádfürdőn a Román Történelmi Teremíjász Országos Bajnokságot valamint a 3D Terem Íjász Országos Bajnokságot. Mindkét napon, az alapversenyek után azokban a kategóriákban ahol több mint hatan versenyeztek az első hat helyezett még külön hat célos döntőn is részt vett késő délután. A Nomad Archers Sportklub 7 íjásszal (Tóth Beáta, Tóth Imre, Dajka Tamás, Perei Zoltán, Ilea Marius, Csokmai Tibor és Ridi Ferenc) indult a megmérettetésen.
Szombaton, a történelmi alapversenyen 21 célra kellett lőni (7 darab lőlapos cél, 7 darab tehnikai illetve 7 darab 3D-s állat cél), célonként három nyíllal, kivéve a gyorslövés (maximum hat nyíl) és az aranykaró versenyszámokat (egy nyíl). A legnépesebb versenyszámban, a felnőtt férfi tradicionális kategóriában a hatos dőntő után Dajka Tamás nyert míg Tóth Imre a harmadik helyen végzett.
Vasárnap 3D-és állat célokra kellett lőni célonként egy nyíllal. A legnépesebb mezőny ezúttal is a felnőtt férfi tradicionális versenyszám volt, Dajka Tamás, folytatva szombati remeklését a második helyen végzett, míg Ridi Ferenc a harmadik lett. A többiek derekas helytállással bizonyították rátermettségüket az íjászatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában