Cselgáncs

2023.03.29. 16:01

Meggyőző fölénnyel nyert bajnoki címet Alex Creț

Jósa Attila

A Nagyváradi VSK és a Bihorul sportiskola cselgáncs szakosztályának sportolói három érmet és négy 5. helyezést értek el az Országos Cselgáncs Bajnokság döntőjén, amelyet idén az izvorani-i sportcsarnokban rendeztek. Az idei verseny „nagyon jó színvonalú volt, különösen a férfiak versenyében, a korábbiakhoz képest, 41 klub 186 sportolója vett részt ezen a döntőn az ország minden részéből, a válogatottak összes sportolója jelen volt a versenyen" – nyilatkozta Emil Morar edző, a Román Cselgáncs-szövetség alelnöke.

A megmérettetésen a legeredményesebb nagyváradi a VSK versenyzője, Alex Creț volt, aki a 90 kg-os kategóriában minden ellenfelét ipponnal győzte le, így ellentmondást nem tűrően nyerte el a bajnoknak járó serleget. Egy másik fiatal nagyváradi dzsúdós reménység, Ioan Dzitac is nagyon jól szerepelt, a 73 kg-os kategóriában három fontos győzelmet aratott, és bejutott a döntőbe, ahol a Bukaresti Dinamo tapasztaltabb válogatott sportolójától, Alexandru Raicutól szenvedett vereséget. Dzitac ezzel megismételte tavalyi teljesítményét, amikor szintén ezüstérmet szerzett az országos bajnokságon, de akkor a 66 kg-os kategóriában. Szintén a 73 kg-os kategória dobogójáig jutott Szőke László, aki a harmadik helyen végzett, miután a kisdöntőben győzött a szintén VSK-s Robert Boldiș ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában