Kosárlabda

2023.03.28. 18:02

Fellebbez a FRB döntése ellen a Nagyváradi VSK U

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapatának vezetősége fellebbezett a Román Kosárlabda-szövetségnél a Fegyelmi Bizottság Guzman-ügyben hozott döntései után. A kolozsváriak kubai légiósa, Karel Guzman négy mérkőzésre szóló eltiltást és 1500 euró pénzbüntetést kapott. A VSK U másodedzőjét, Radovan Markovicsot három mérkőzésre felfüggesztették és 1000 eurós pénzbírsággal sújtották, a váradiak szerb légiósát, Nikola Markovicsot két mérkőzésre tiltották el, emellett 1000 eurónak megfelelő lejt kell a FRB számlájára utaljon. A két klubot is megbüntette a szövetség, a VSK U és az U-BT egyaránt 2500-2500 eurót köteles befizetni.
„Értetlenül állok a szankciók mértéke előtt, meglátásom szerint nem ugyanazzal a mércével ítélték meg a feleket. Úgy értem, hogy ők (a kolozsváriak - a szerk.) eljöttek hozzánk, botrányosan viselkedtek, a büntetések pedig mindkét klubnál azonos mértékűek. Vagyis az elkövetőket majdnem annyira büntetik, mint a szenvedő felet, ez hallatlan! Radovan Markovics állítólag folyamatosan szidalmazta Karel Guzmant. Milyen bizonyíték van erre? Én is sok szidalmazást hallok a kispadunk felé a meccsek alatt, de ezeket nem tudom bizonyítani. Mit tett Nikola Markovics, amiért két fordulós eltiltást kapott? A mérkőzésen megkapta a maga jogos büntetését, ennyi, őt már nem kellett volna szankcionálja külön is a FRB fegyelmi bizottsága” – nyilatkozta Șerban Sere, a VSK elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában