Nemzeti Liga

2023.02.06. 12:57

Az utolsó másodpercben nyert idegenben a Nagyváradi VSK U

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga második szakaszának első fordulójában Piteşti-en diadalmaskodott 81–80-ra a váradi csapat.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

Megkezdődtek múlt hétvégén a férfi kosárlabda Nemzeti Liga második szakaszának a küzdelmei. Az alapszakasz két, regionálisan kialakított konferenciájából az első öt-öt csapat folytathatta a TOP 10 mezőnyében. Az első fordulóban a váradiak az Argeş FC vendégszeretetét élvezhették, és bár a mérkőzés toronymagas esélyese a VSK U volt, az elmúlt évek egymás elleni eredményei alapján azért lehetett számítani arra, hogy a szombat délutáni ütközet nem lesz egy sétagalopp Cristian Achim tanítványai számára. A váradiak mestere ezúttal az Erick Neal, Kris Richard, Stephen Holt, Donatas Tarolis és Cătălin Baciu alkotta ötösfogatnak szavazott bizalmat a meccs elején, utóbbi kosarával pedig a vendégek szerezték az első pontokat. Ezt követően fej-fej mellett haladt a két alakulat, az első negyed végén Bostic triplájával a váradiak hárompontos előnyre tettek szert (19–22). Ez persze a kosárlabdában szinte semmit nem jelent, az Argeş FC egy 14–0-s sorozattal nyitott a második negyedben, így kapaszkodhattak a váradi legények, becsületükre legyen mondva, ezt meg is tették, a honosított Kris Richard és a szerb Nikola Markovic vették hátukra a kissé szárnyaszegettnek tűnő csapatot.
Szünetben 44–40-re vezettek a Lila Sasok, a hullámzó játék pedig a második részben is folytatódott, hiába egyenlített Baciu két kosara után a VSK U, a 28. percre ismét nyolcpontos hátrányban voltak a piros-kékek (61–53). A záró felvonásban megtáltosodtak a Vörös Oroszlánok, 67–59-ről 67–72-re módosult az állás, de mint kiderült a találkozó még tartogatott néhány fordulatot. Az utolsó percben Markovic kosara után sem adta fel a hazai alakulat, előbb Cunningham egyenlített, majd Jevtovic a vezetést is megszerezte a piteşti-i csapat számára. Az utolsó támadásnál a váradiak a vajkezű Kris Richardra játszották ki a figurát, a csapat egyik legtapasztaltabb játékosa pedig szinte nulla fokos szögből dobott látványos triplával hálálta meg a bizalmat (80–81). A nem mindennapi győzelem során a legeredményesebb váradi játékosok a 15 pontos Kris Richard és a 14 pontig jutó Nikola Markovic voltak. A csapat tagjai az öröm pillanataiban még nem sejthették, hogy a hazaút is tartogat majd meglepetéseket számukra.

Viszontagságos hazaút
A téliesre forduló időjárásban a váradiakat szállító autóbusz csak nagy nehézségek árán „verekedte” át magát az ország középső részén, de az i-re a pontot egy, a Kolozsvár–Nagyvárad országúton keresztben álló teherautó tette fel, amely minkét irányba elzárta az áthaladást. A VSK U autóbusza végül vasárnap reggel 7 órakor érkezett meg Nagyváradra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában