Nemzeti Liga

2023.01.19. 18:20

VSK U: fittyet hánytak a védekezésre

Sorozatban a tizenkettedik győzelmét aratta a kosárlabda Nemzeti Ligában a VSK U, miután szerdán 103–86 arányban legyőzte a foksányiakat.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga 16. fordulójának mérkőzésén szerda este hazai pályán, a Nagyvárad Arénában lépett pályára a VSK U alakulata. A váradiak ellenfele ezúttal a rájtászásba jutásért küzdő Galaci VSK együttese volt. A találkozón háttérbe szorult a védekezés, mindkét csapat dinamikus, közönségszórakoztató játékot produkált, így nem véletlen, hogy pontrekord született az Arénában.

Két gyors kosárral a váradiak adták meg az alaphangot a meccs elején, de a galaciak pillanatok alatt egyenlítettek és az első negyed folyamán végig a hazaiak nyomában voltak az eredményjelzőn. A negyed végén Eric Neal és Bobe Nicolescu tripláival tudott csak meglépni a VSK U, 10 perc játék után 32–26 volt az állás. Az első negyedben szerzett 58 pont már előrevetítette, hogy a két csapat elsősorban a közönséget szeretné kiszolgálni, a találkozó peddig ebben a mederben folytatódott, elsősorban Ogden és Neal volt elemében a hazai oldalról, előbb látványos zsákolásokkal, míg utóbbi élményszámba menő triplákkal szórakoztatta az Aréna közönségét.

Ismét 100 pont fölött

Szünetben 15 pont volt a VSK U előnye (58–43), a második félidő pedig zsinórban három váradi triplával indult, Neal, Richard és Holt is pontosan célzott, így a különbség 20 pont fölé kúszott. Szokásának megfelelően Cristian Achim vezetőedző a nagy előny birtokában ismét lehetőséget adott a keret kevesebbet játszó peremembereinek is a bizonyításra, a csapat emiatt veszített a lendületéből, ezzel együtt sorozatban a harmadik meccsén is átlépte a 100 pontos álomhatárt a Nemzeti Ligában. A 103–86-os végeredményt hozó meccsen Mark Ogden nyújtotta a legjobb játékot, az amerikai 17 pontot és 15 lepattanót gyűjtött. Őt Erick Neal és Donatas Tarolis követte 20, illetve 18 ponttal. A galaciak csapatából a 21 pontot és 7 asszisztot jegyző TJ Gibbs játéka emelkedett ki.

A VSK U péntek délután már a Foksányi VSK elleni mérkőzésen vitézkedhet Bukarestben. A váradi csapat a jövő szerda esti, Brose Bamberg elleni sorsdöntő FIBA Európa-kupa mérkőzés miatt kérte a bajnoki találkozó előrehozatalát, ráadásul arról is sikerült megegyezni az ellenféllel, hogy a találkozót a Bukaresti Steaua csarnokában játsszák le. A mérkőzést 16 órától a Digi Sport 4 csatorna élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában