Vereség

2023.01.17. 17:57

Női kézi BL: 35 gólt kapott Dániában a román bajnok

Forrás: facebook.com/handbalrapidbucuresti

Jósa Attila

A Bukaresti Rapid 35–30-as vereséget szenvedett idegenben a dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 11. fordulójában. A Rapid a Győri ETO elleni vereség után másodszor kapott ki a a Bajnokok Ligájában, miután a dán Esbjerg a félidei ötgólos előnye után (18–13) a második játékrészben már 26–15-re is vezetett. A norvég átlövő, Henny Reistad 17 lövésből 15 gólt szerzett a találkozón. Szombaton egy másik román-dán párharcot is rendeztek a csoportkörben, a Bukaresti VSK 40–31-re győzött a dán bajnok Odense csapata ellen.

A magyar csapatok közül a Ferencváros a továbbjutás szempontjából kiemelt fontosságú találkozón házigazdaként 37–26-ra legyőzte a szlovén Krim Mercator Ljubljanát Érden. A legutóbbi Európa-bajnokság álomcsapatába is beválasztott Klujber Katrin tíz góllal járult hozzá a zöld-fehérek sikeréhez.

A végső győzelemre idén is esélyes Győri Audi ETO KC a Lokomotiva Zagreb otthonában nyert 27–16-ra, ezzel megszerezte a 200. győzelmét a sorozatban, amivel természetesen csúcstartó az egyesület a Bajnokok Ligájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában