Nomad Archers

2023.01.17. 18:06

Íjászok mérték össze tudásukat Gyulafehérváron

Forrás: Nomad Archers

Erdon-összeállítás

A Nomad Archers Sportklub négy tagja, Tóth Beáta, Tóth Imre, Csokmai Tibor és Balog János részt vettek Gyulafehérváron a Hét Vár – Erdély Kupa versenysorozat második teremversenyén. A Hét Vár Erdély Kupa versenysorozat 2019-ben lett létrehozva, hogy válaszoljon a partiumi és erdélyi íjászok egy olyan igényére hogy az íjászversenyeket a Kárpátokon kívülről (a versenyek többségét korábban a Román Íjász-szövetség szervezte) a Kárpátokon belülre hozza.

Hét sportegyesület összefogott és ebből született meg végül a Hét Vár – Erdély Kupa, melynek gyulafehérvári állomásán több mint 100 íjász vett részt. A verseny során 21 célra kellett lőni (7 lőlapos cél, 7 tehnikai cél és 7 3D-s állat cél), célonként három nyíllal, kivéve az aranykaró célt (egy nyíl) és a gyorslövést (maximum hat nyíl). Tóth Imre folytatta parádés sorozatát és megnyerte a felnőtt férfi hagyományos íj kategóriát. A többiek derekas helytállással bizonyították rátermettségüket az íjászatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában