Kicsik

2022.12.14. 18:58

„Együtt növünk fel”: dübörög a kézilabda-utánpótlás Székelyhídon

A székelyhídiak két korosztályban – U11 és U13 – képviseltetik magukat egy három megyét – Bihar, Szatmár és Szilágy – átölelő régióban, másik 9-9 csapat mellett.

Juhász György

Még 2020-ban a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) a határon túli magyar utánpótlás támogatására létrehozta az „Együtt növünk fel!” elnevezésű alapítványt. Az alapítvány a magyar kézilabda-akadémiai rendszer része, a határon túli utánpótlásnevelésben nyújt szakmai és anyagi segítséget. Első körben a Székelyföldi Kézilabda Akadémiát és a Partiumi Kézilabda Akadémiát kezdték el működtetni, melyhez rögtön csatlakozni tudott a Kozma Sándor testnevelőtanár vezette Székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum csapata is, Székelyhídi Sasok néven. Persze nekik már nem volt annyira új ez a közeg, hisz előtte a Szatmár – Ferencváros határon átnyúló közös programban is aktív tagok voltak.

„Mindenki, akinek lehetősége, pontosabban tornaterme van, megrendezi a saját maga tornáját – kezdte beszámolóját Kozma Sándor – így minden csapat mindegyik másikkal meg tud mérkőzni. Sajnos idén az energiaárak miatt átalakult a kiírás, a tíz csapatot két ötös csoportra osztották, így az U11, Avasújváros, Kraszna, Szatmárnémeti és Varsolc, az U13 pedig Nagykároly, Kálmánd, Mezőfény és Érmihályfalva mellé kapott besorolást. Ami az évzáróhoz közeledve elmondható, hogy a kisebbek idén kiegyensúlyozottabb teljesítményt produkáltak, miközben a nagyobbak több hullámvölgyön estek át. Összességében nem lehetek elégedetlen, hisz a két csoportban jelenleg huszonöt gyerek sportol, igazán öröm velük dolgozni. Picit nehéz dolgunk van edzőknek, hisz az előírt szabályok szerint mindkét játékrész felénél kötelező sorcserét végrehajtanunk, így nehéz összerakni az »ideális csapatot«, ugyanakkor így mindenkinek lehetősége van bizonyítani.”

Ami a támogatást illeti, az MKSZ alapítványa minden a programban résztvevő csapatnak nagy értékű csomagot juttatott, melyek mezeket, melegítőket, labdákat és különböző edzési segédeszközöket tartalmaztak. A csiszolóanyagokat gyártó Gama Abrasivi Europa SRL folyamatosan segíti a csapatot az adója két százalékával. Az U11 mezeit Csuka József György biztosította erre az évre, míg az U13 pólói a magyarországi Republic együttes reklámtermékeit gyártó és forgalmazó csapatától érkeztek. A Székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum tornaterme ad helyet az edzéseknek és a Sasok által rendezett fordulóknak.

Végül a csapatok, U13: Csuka Hanna, Dombi Patricia Edina, Hegyessy Zsófia Boglárka, Hendre Csenge Jázmin, Kópis Zsófia, Kulcsár Tamara, Kun Regina, Marczin Aisha, Molnár Zsuzsanna Zsófia, Murányi Linda, Soós Regina Viktória, Szabó Dóra.

U15: Boldog Sofia, Domokos Vanda, Guba Amira, Juhász Dóra, Kopis Tamara, Kormányos Regina, Kovács Fruzsina, Kovács Izabella Patricia, Nagy Kira, Paluska Nikolett, Pálfi Dóra, Szamos Zsófia, Torma Olivia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában