Büntetés

2022.11.04. 18:45

Megbüntette az UEFA a Román Labdarúgó-szövetséget és a Kolozsvári CFR-t

Agerpres

Harmincezer eurós bírságot rótt ki az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Román Labdarúgó-szövetségre (FRF) a Románia-Bosznia-Hercegovina mérkőzésen történt incidensek miatt. Megbüntették a Kolozsvári CFR-t is, szurkolóinak a Slavia Praha elleni mérkőzésen tanúsított magatartása miatt.
Az UEFA azért büntette meg a hazai labdarúgó-szövetséget, mert a Nemzetek Ligája keretében Bosznia-Hercegovina ellen játszott szeptember 26-i mérkőzésen - amelyet a bukaresti Rapid-Giuleşti stadionban rendeztek - a román szurkolók különféle tárgyakat, pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, és "provokatív, sértő üzeneteket közvetítettek".
Az UEFA etikai és fegyelmi bizottságának pénteki döntése értelmében a 30 ezer eurós bírság mellett a román válogatottnak részben lezárt stadionban (legalább 2000-rel kevesebb néző előtt) kell játszania következő mérkőzését, utóbbi szankciót azonban a következő kétéves próbaidőre felfüggesztették.
A boszniai szövetség szurkolóinak rasszista magatartása, rongálás és egyéb incidensek miatt 10 ezer eurós büntetést kapott, és a válogatottnak részben lezárt stadionban kell játszania következő hazai mérkőzését. Utóbbi szankciót ez esetben is felfüggesztették.
Megbüntette a nyoni székhelyű szervezet a Kolozsvári CFR-t is szurkolóinak az Európa Konferencia Liga keretében a cseh Slavia Praha ellen október 13-án játszott hazai pályás mérkőzésen tanúsított "rasszista és/vagy diszkriminatív magatartása" miatt.
A kolozsvári klubnak 10 ezer eurós büntetést kell kifizetnie, illetve részben lezárt stadionban (legalább 2000-rel kevesebb néző előtt) kell játszania az UEFA által szervezett következő hazai pályás mérkőzését. Utóbbi szankciót a következő egyéves próbaidőre felfüggesztették. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában