Mérkőzés

2022.11.28. 18:56

Ioan Zare emlékére fociznak Nagyváradon

Jósa Attila

Az egykori remek nagyváradi labdarúgó, Ioan Adrian Zare emlékére rendeznek mérkőzést december 16-án, pénteken 18 órai kezdettel az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A találkozón a Bihar FC öregfiúk csapata lép pályára a román labdarúgás legendái ellen.

„Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk tisztelegni Ioan Zare egykori labdarúgó emléke előtt, aki 1984-ben a Bihar FC játékosaként részt vett az Európa-bajnokságon. Több nemzetközi szinten is jegyzett egykori labdarúgó és természetesen korábbi FC Bihar játékosok játszanak majd, így sok nézőre számítunk az Antonio Alexe Sportcsarnokban.” – nyilatkozta Adrian Moisa, a Bihar FC Old-Boys csapatának elnöke.

A „Liga Legendái” fantázianéven szereplő csapatban olyan klasszisok jelezték résztvételi szándékukat, mint Florin Prunea, Miodrag Belodedici, Cristian Dulca, Florin Gardoș, Adrian Neaga, Romulus Buia, Dani Coman, Vali Badea, Marian Savu, Marius Onofraș, Sorin Frunză és Eric de Oliveira, de a szervezők a következő napokban várnak végleges választ az 1990-es és 1994-es világbajnokságon szereplő román labdarúgó-válogatott két tagjától, Ionuț Lupescutól és Florin Răducioiutól.

Ami a „piros-kék” gárdát illeti, a klub több generációja is képviselteti magát a gálameccsen, ott lesz a csapatban a klub jelenleki elnöke, Kulcsár Sándor, valamint „Vova” Tămaș, Sorin Cigan, Papdeák János, Zeno Bundea, Viorel Domocoș, Eric Lincar, Vasile Popa, Sandu Boc, de csatlakozik a kerethez vendégjátékosként Adrian Negrău, aki korábban szintén játszott a váradi csapatban, Dorel Toderaș és Leo Grozavu is.

A december 16-án 18 órakor kezdődő rendezvényre a belépés legkevesebb 5 lejes adomány ellenében történik, a szervezők az összegyűjtött pénzt a nehéz helyzetbe került egykori labdarúgók megsegítésére fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában