Kosárlabda

2022.10.20. 18:14

Nagyon elpáholta bolgár ellenfelét a VSK U

A kosárlabda FIBA Európa-Kupa második fordulójában rendezett mérkőzést végig a váradi csapat uralta, a vendégek teljesítménye messze elmaradt a nemzetközi szinttől.

Fotó: a szerző felvétele

Jósa Attila

Fergeteges rohamokkal indította a VSK U együttese a szerda esti találkozót, így nem véletlen, hogy már az első 10 perc után húsz pontos előnyre tett szert (34–14). A hazaiak szinte összes támadása kosárral végződött, míg a bolgár csapat sokszor tanácstalanul adogatta körbe a labdát, nemegyszer kosárra dobás nélkül „lepörgetve” a támadóidőt. Szünetben 60 szerzett pontnál jártak a piros-kékek, így a mérkőzés gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt.

A második játékrészben visszavett az iramból Cristian Achim legénysége, a vezetőedző a kevesebb játékidőhöz jutó kosárlabdázóinak is lehetőséget adott a bizonyításra, az utolsó negyedben már csak az volt a kérdés, eléri-e a 100 pontos határt a hazai alakulat. Ez végül egy pont híján nem jött össze a hazai csapatnak, de a kilátogató mintegy 2000 néző így is hosszasan ünnepelte a VSK európai kupákban való részvételének 35. győzelmét. Ez a nézőszám az Antonio Alexe Sportcsarnokban egyébként közel telt házat jelentett volna, a több mint 5000 férőhelyes Nagyvárad Arénában azonban némiképp lehangolónak hatott a több, teljesen üresen maradt szektor látványa.

A legeredményesebb nagyváradi játékos ismét a litván Donatas Tarolis volt 21 pontjával, de a 17 pontot szerző Neal 15 gólpasszt is kiosztott a mérkőzésen, így teljes joggal pályázhatott a mérkőzés legjobbjának járó címre.

A VSK U vezetősége nyári ígéretéhez híven igyekezett tartalommal is megtölteni a mérkőzés szünetei közbeni üresjáratokat, ahogy az impozáns létesítmény hangrendszere is sokkal jobban vizsgázott, mint az áprilisi All Star-gálán. A múlt héten Horea Abrudan Bihar megyei főtanfelügyelő és Șerban Sere, a Nagyváradi VSK igazgatója megállapodtak arról, hogy a vidéki, hátrányos helyzetű diákok ingyen látogathassák a városi sportklub szakosztályainak hazai mérkőzéseit, ennek keretein belül a szerdai találkozóra jánosdi, alsókocsobai, keményfoki, esküllői és madarászi fiatalok is ellátogattak.

A váradi együttes szombaton a Nemzeti Liga harmadik fordulójában a Bukaresti Dinamót fogadja a Nagyvárad Arénában 18.30 órától , a FIBA Európa-Kupában pedig jövő szerdán, a belga Mechelen ellen játszanak hazai pályán Cristian Achim tanítványai.

 

Nagyvárad Aréna, 2000 néző

Nagyváradi VSK U – Rilski Sportist Szamokov 99–63 (34–14, 26–20, 23–11, 16–18)

VSK U: Richard 8, Holt 13, Neal 17, Tarolis 21, Carter 5, T. Gheorghe 3, Baciu 8, Ogden 4, Năstruț 2, Nicolescu 8, N. Markovic 10, Schmidt. Vezetőedző: Cristian Achim.

Rilski Sportist: Adirkov, Bachkov, Popov 3, Randolph 2, Vutev 3, Battey 3, Karamfilov 6, Kostov 11, Minkov 9, Wiggins 19, Yanev 7, B. Nikolov. Vezetőedző: Ludmil Hadzsiszotirov.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában