Bölények Ligája

2022.09.06. 10:29

Továbbra is pont nélkül áll a VSK a Bölények Ligájában

Nagyot küzdött, de vereséget szenvedett első hazai mérkőzésén a Nagyváradi VSK kézilabdacsapata.

Forrás: facebook.com/CSMOradea

Jósa Attila

Hosszú évek után először lépett hazai környezetben pályára vasárnap a Nagyváradi VSK kézilabdacsapata a román kézilabda-bajnokság élvonalában. A nagyváradiak ellenfele a Bölények Ligájának egyik élcsapata, a Vászlói VSK volt. Nagyjából ezer néző látogatott ki a találkozóra, akik végül csalódottan távoztak az Antonio Alexe Sportcsarnokból, annak ellenére, hogy a hazaiak mindent megtettek a győzelemért. A mérkőzésen végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Nagyváradi VSK többször is megszerezte a vezetést, de egyszer sem tudott egynél nagyobb különbségű előnyre szert tenni. Félidőben döntetlen állásnál vonultak öltözőbe a csapatok (14–14), a játék képe pedig fordulás után sem változott, egészen a hajráig. Ekkor pillanatok alatt elhúzott a Vászló három góllal (17–20), de George Tăutu tanítványaiban még volt annyi tartalék, hogy visszakapaszkodjanak a mérkőzésbe, 19–22 után sorozatban három gólt szerezve ismét döntetlen volt az állás. Három perccel a vége előtt ismét „meglépett” két góllal a vendégcsapat (27–29) és mint kiderült, ez döntőnek bizonyult. Bár a váradiaknak az utolsó harminc másodpercben megvolt a lehetőségük az egyenlítésre, a támadást nem sikerült góllal befejezni, így a Vászlói VSK játékosai örülhettek a pontoknak. Ahogy az elmúlt héten a két bukaresti mérkőzésen, a piros-kékek ezúttal sem játszottak alárendelt szerepet, de ismét pont nélkül maradtak.
„Nem lett volna szabad elveszítsük ezt a mérkőzést, de nem hibáztatom a fiúkat, hiszen mindenki teljes erőbedobással küzdött a győzelemért. Tíz nap alatt három meccset játszottunk, ez a felgyülemlett fáradtság érezhető volt a teljesítményünkön. Szeretném megköszönni a biztatást ennek a csodálatos közönségnek, azt hiszem, sokat segítettek nekünk abban, hogy a második félidőben hátrányból is vissza tudjunk kapaszkodni” – nyilatkozta a mérkőzés után a Nagyváradi VSK vezetőedzője, George Tăutu.
A piros-kékek legeredményesebb góllövője a vasárnap délutáni találkozón is a szerb Borivoje Djukics volt, aki ezúttal tíz gólt szerzett, őt a horvát Tomislav Radic követte a sorban hét találattal, Emilian Turcu négy, míg a magyarországi légiós, Kovács Márk három góllal zárt. A következő fordulóban, szombaton a Nagyváradi VSK a Konstancai VSK vendégeként lép pályára, 18 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában