Eredmények

2022.09.22. 16:41

Kiemelkedő eredmények kempóban

A Nagyváradi Crişul Sportklub kempo szakosztálya az elmúlt hétvégén Tulkos Rómeó edző irányítása alatt részt vett a semi-kempo és full-kempo Románia Kupán, amelyen nagyszerű eredményeket ért el.

BN-összeállítás

A Bukarestben megrendezett tornán semi-kempóban a nőknél Mihuţa Karina győzött a junioroknál a -60 kilogrammos súlycsoportban, Creţu Laura pedig harmadik helyet szerzett ugyanebben a korosztályban és súlycsoportban. Szintén a junioroknál a -75 kilogrammos súlycsoportban Lázár Alexandra végzett a harmadik helyen. A fiúk és férfiak is nagyon szépen szerepeltek: a junioroknál második lett Murguly Mihai a -65, Josziv Antonio pedig a -55 kilogrammos súlycsoportban, míg Barbu Sebastian a 12–14 évesek között a -85 kilogrammos súlycsoportban lett második. Harmadik helyezést ér el a junioroknál Maier Mark a -90, illetve Gavriluţ Rareş a -95 kilogrammos súlycsoportban, valamint a felnőtteknél Paşcu Nicolae a +95 kilogrammos csoportban.

Full-kempóban két első, két második és egy harmadik hellyel büszkélkedhet a váradi sportklub. A felnőtteknél Paşcu Nicolae a +95 kilogrammos súlycsoportban lett első, Gavriluţ Rareş pedig a juniorok között bizonyult a legjobbnak a -95 kilogrammos súlycsoportban. Második helyezett lett Mihuţa Karina a nők junior versenyében a 60 kilogrammos súlycsoportban és Lázár Alexandra a -75 kilogrammos csoportban. Harmadik lett a fiúknál Josziv Antonio a junior korcsoportban a -55 kilogrammos súlycsoportban. A váradi csapat tagjai voltak még Irimuş Patrick, Matica Elena, Fo-dor Annamaria és Balogh Roland, akiknek ezúttal nem sikerült feljutniuk a dobogóra.

„Nagyon örülünk a kempo szekció figyelemre méltó eredményeinek. (…) Noha a kempo szakosztályunk az egyik legújabb, mégis bizonyította hatékonyságát az idei évben elért eredményekkel. Meggyőződésem, hogy a Tulkos Rómeó által edzett sportolóink kiemelkedő eredményekkel fognak visszatérni az Antalyában rendezendő Európa Bajnokságról” – nyilatkozta Pető Dalma, a sportklub igazgatója. Tulkos Rómeó a maga során elmondta: „A legkellemesebb meglepetést Paşcu Nicolae okozta, aki három éves szünet után kezdett el ismét edzeni, és mindössze három hónapos felkészülés után a legnehezebb és leglátványosabb küzdelemben sikerült a hosszabbításban legyőznie egy olyan sportolót, aki két év óta egyetlen viadalt sem veszített. A csapatunkból hiányozott Cotuţ Denisa, Cotuţ Răzvan és Sferle David, akik minden bizonnyal éremmel tértek volna haza, de mivel ők az Európa Bajnokságra készülnek, ezért nem engedtem őket erre a versenyre, hogy elkerüljük a sérüléseknek a kockázatát”.

Egyébként a Román Kupa semi-kempo versenyén részt vett négy versenyzővel a nagyváradi King do-Lions sportklub is, akik közül Ursu Teodora a nők junior versenyében -60 kilogrammos súlycsoportban a második lett. A 8–10 éveseknél Caba Dominic a -40, míg a felnőtteknél Riekehr Victor a -70 kilogrammos súlycsoportban harmadik lett, a negyedik versenyző, Cristea Rareş nem ért el dobogós helyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában