Kézilabda

2022.09.20. 10:39

Az ötödik mérkőzésén is vereséget szenvedett a VSK kézilabdacsapata

A Nagyváradi VSK kézilabdázói a szombati délutáni, Bákói VSK elleni hazai mérkőzés után is pont nélkül maradtak a Bölények Ligájának idei kiírásában.

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila

A találkozót megelőzően George Tăutu, a nagyváradi csapat vezetőedzője többször is hangsúlyozta, mennyire fontos lenne a győzelem megszerzése, hiszen hiába játszottak jól az eddigi fordulók során játékosai, a négy vereség miatt a csapat önbizalma alaposan megtépázódott. A bákóiak elleni mérkőzés első pár perce ennek jegyében telt, hiszen míg a vendégek „könnyű” gólokat szereztek, a piros-kékek játékosainak a legnagyobb helyzetekben is megremegett a keze. Váradi oldalon a kapusteljesítmény is hagyott némi kívánnivalót maga után, Țenghea első bravúrját 3–8-as állásnál mutatta be, majd a pályát átdobva az üres kapuba helyezett. A látványos megoldást követően egyre jobban elkapta a fonalat a hazai alakulat, a félidő utolsó húsz másodpercében pedig az egyenlítésért támadhatott. A rosszul kivitelezett támadás végén eladta a labdát a hazaiak irányítója, ráadásul a bákóiaknak még maradt ideje egy gyors leindításra, amit gólra is váltottak, így 15–13-as vendégvezetéssel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A szombat délutáni találkozóra mintegy 500 érdeklődő látogatott ki, a nézőszámnak egészen biztosan nem tett jót, hogy a kézilabdameccset egy időben rendezték a Bihar FC szilágysomlyóiaikkal vívott meccsével. A váradiak támadásait két, dobokkal felszerelkezett szurkoló végig hangosan buzdítva kísérte, amiben első látásra semmi meglepő nem lenne, de félidőben megtudtuk, a két férfi egyenesen Nagybányáról érkezett Nagyváradra. Mint elmondták, a váradi csapatban több, egykoron a Nagybányai Minaurban is megfordult játékos van, emiatt szimpatizálnak a VSK-val és terveik szerint a piros-kékek összes hazai mérkőzésére ellátogatnak a bajnokság során, dacára a 200 kilométeres távolságnak.

A második félidőben tovább futott a „pénze után” a hazai alakulat, de hiába zárkózott fel többször is csak egyetlen gólra, a rutinosabb vendégek minden egyes alkalommal válaszolni tudtak, 25–26 után pedig sorozatban három gólt szerezve lényegében eldöntötték a három pont sorsát. A legeredményesebb nagyváradi játékos Ivancsenko volt öt góllal, míg Ciprian Aungurenci négy gólig jutott. A következő mérkőzésen a VSK szeptember 23-án, pénteken a Tordai Potaissa csapatával találkozik idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában