Labdarúgás

2022.09.01. 23:55

A Román Kupában vágott vissza a bajnoki vereségért a Lotus

Öt napon belül második alkalommal is összecsapott a III. Liga 10. csoportjának két Bihar megyei együttese.

Forrás: facebook.com/FC.BHOradea

Jósa Attila

A két csapat a hétvégi rangadó után ezúttal a Román Kupa második fordulójában mérhette össze tudását, ismételten a Félixfürdői Lotus váradszentmártoni létesítményében. A Lotus és a Bihar FC is más felállásban játszott, mint a bajnoki mérkőzésen, jóval több fiatal játékos kapott lehetőséget a bizonyításra a szakvezetőktől. A hazai csapat nyitotta a gólok sorát a 17. percben, miután a nagyváradiak védekezésébe hiba csúszott, a lestaktikán még van mit csiszolnia Florin Farcaş tanítványainak. A 17. születésnapját ma ünneplő Sebastian Cucu mindenesetre élt a nem várt lehetőséggel, és higgadtan gurított a Fila Károlyt helyettesítő Nergheş alatt a hálóba (1–0). A váradiakhoz hasonlóan a hazaiak is más kapust neveztek a szerdai kupameccsre, Barabaş, aki tavaly még az akkor CAO néven szereplő klubot erősítette, többször is remek érzékkel hárította a Bihar FC támadóinak próbálkozásait. Az 56. percben a Lotus kapusa sorozatban háromszor is hárított Balint, Gheorghiţă és Hosu egymást követő lövéseinél, pár perccel később pedig Chindlea próbálkozásai sem fogtak ki rajta. A 66. percben büntetőhöz jutott a Bihar FC, Ardelean azonban fölé durrantott. Ennyi kihagyott helyzet természetesen nem szokott büntetlenül maradni, a 94. percben egy ellentámadás végén Patrick Blăgea állította be a 2–0-s végeredményt. Győzelmével a Lotus lépett tovább a Román Kupa harmadik fordulójába, szombaton 17 órától pedig már mindkét csapat fontos bajnoki mérkőzést játszik: a Lotus a Zilahi SCM otthonában lép pályára, míg a FC Bihar a Nagykárolyi Victoriát fogadja a Bodola Gyula Stadionban.

 

Félixfürdői Lotus – Bihar FC 2–0 (1–0)


Váradszentmárton, 200 néző. Gólszerzők: S. Cucu (17.), P. Blăgea (84.) 
Lotus: A. Barabaş – Cr. Copil (F. Pop 46.), Paublusztig T., A. Pintea, S. Cucu, A. Sorian, R. Creţ, V. Costea (D. Sala, 69.), Gitye G. (M. Arsene, 90.), D. Gheban (P. Blăgea, 69.), R. Tămaş (P. Popovits, 57.). Vezetőedző: Gheorghe Ghiţ. 
Bihar FC: E. Nergheş – P. Andraş, Al. Popa, D. Stan (Petruş, 46.), D. Lupşe, R. Săutiuţ, R. Ardelean (A. Cherman, 73.), A. Popa, A. Gheorghiţă (A. Chindlea, 59.), M. Balint (A. Moga, 59.), A. Hosu (D. Şandro, 73.). Vezetőedző: Florin Farcaş. 
Vezette: Răzvan Lădar (Zilah) – Ioan Cozorici (Zilah), Flavius Lazăr Seiche (Almásszentmihály) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában